Az öt kaposvári formáció tagjai többször is a dobogó tetejére állhattak. A látványos rendezvényen három nemzet 85 csapata, csaknem 1500 fiatal vett részt. A versenyre a legjobb magyar csapatok mellett román és szlovák sportolók is érkeztek, és gyermek, junior, valamint felnőtt korcsoportban is eredményt hirdettek.

látványtánc

A közönség hét műfajban csodálhatta meg a fellépők ügyességét. Az EB péntek délelőtt, a B kategória versenyzőivel kezdődött, majd szombattól az A kategóriásokkal folytatódott a műsor. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű a dolga, hiszen egymást érték a magas színvonalú produkciók. Összesen 157 kategóriában hirdettek bajnokot, illetve osztottak ki különböző minősítéseket. Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület nagyon készült erre a megmérettetésre. A Jegesné Hornyák Hajnalka vezette Ametiszt Tánc-Sport Egyesület egy első, egy második és két harmadik helyezéssel, valamint további négy arany minősítéssel zárta a hétvégét.

A Roppantós Táncegyüttes tavaly decemberben, a Látványsport-fesztiválon osztatlan sikert aratott produkciójával, és végül az EB-ről is arany minősítéssel térhetett haza. A Crystal SC Indián nyár című produkciója harmadikként, míg a Team Kaposvár M. J. című műsora negyedik helyezettként zárta az EB-t saját kategóriájában. A NITA Dance Club két gyakorlattal állt színpadra, s mindkettő első helyezést ért.

A Látványsport-fesztiválokon bemutatkozó fiatalok bebizonyították, hogy a nemzetközi mezőnyben is képesek a jó teljesítményre. A látványtánc Európa-bajnokság beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így kíváncsian várjuk, lesz-e kaposvári folytatás 2011-ben.

Címkék: Látványtánc EB, sport, Kaposvár