Walter Károly azt mondja: negyven év sport közeli munkájának elismerése ez a kitüntetés, amit a közelmúltban átvehetett. A kaposvári pedagógus-edző 1969-ben végzett a testnevelési főiskolán, és negyven évig dolgozott a somogyi oktatásban, illetve a sportban.
- Negyven év után most jutottam el oda az elmúlt nyolc hónapban, hogy végiggondoljam, mi történt. Nem voltak magyar bajnok versenyzőim, csapataim, inkább az volt a fontos, hogy a tanulást és a sportot össze tudják hangolni, és nyugodtan tudjanak sportolni – montda Walter Károly.

Walter Károly, a kaposvári Gyakorló iskola igazgatójaként és a megyei diáksport-szövetség elnökségi tagjaként is sokat tett a somogyi diáksportért.
- Az igazgatónak sok kritériumnak meg kell felelni. Aki közelebb áll a sporthoz, az nyilván többet próbál tenni, ez talán így természetes – mondta a szakember.
A somogyi sportember a röplabda és az atlétika sportág utánpótlásában edzőként is tevékenykedett, napjainkban pedig főként atlétikai viadalokon láthatjuk versenybíróként. Walter Károly szerint az elmúlt években sokat változott a világ.

- Engem sok csalódás, öröm ért az elmúlt időszakban. Szeretnék hivatkozni a tanáraimra, példaképeimre, Kertész Istvánra, Stettner Miklósra, Kovács Ernőre. Ők nekem mutattak egy irányt, mit kellene csinálni. Azóta lehet, hogy megváltozott a világ, sokan másként gondolkodtak. Örülök, hogy sok a fiatal kolléga, akik közül azért vannak, akik hasonlóan gondolkodnak, de megváltozott a világ – mondta Walter.

A kitüntetett szakember úgy gondolja: a tehetséges gyerekeket úgy kell képezni és segíteni, hogy eljussanak arra a szintre, ahová valók. Ez lehet a siker kulcsa az utánpótlásban.

Címkék: Walter Károly, Kaposvár, sport