Nemanja Nikolics: A világ egyik legjobb csapata búcsúzott

Nemanja Nikolics


Az első fordulóban döntetlennel zárult az A-csoport mindkét mérkőzése, és nem voltam túlságosan elragadtatva a látottaktól.

A házigazda Dél-Afrika és Mexikó csapatának találkozóján egyik csapat sem mert igazán kinyílni. A közép-amerikaiak az első félidőben jobban játszottak, a hazaiak inkább a kontrákra alapoztak. Dél-Afrika aztán a második félidőben mégis megszerezte a vezetést. Nagyon szép gólt lőtt Tshabalala, jól eltalálta a labdát, zseniális gól volt, de maga az akció is parádésan alakult. Az egyenlítő gólt védelmi hiba előzte meg, így alakult ki a végeredmény. Azt hiszem, igazságosnak mondható ez az 1-1.

Tovább>>>


Sisa Tibor: megelőzött minket a szlovák futball

Sisa Tibor


Az eddig látottak alapján nagy meglepetés nekem, hogy az európai labdarúgás nem tudta hozni az elvárt teljesítményt. Olyan csapatok búcsúztak, amelyektől mindenki többet várt, így azoknak kell helyreállítani a megtépázott becsületet, akik bejutottak a legjobb tizenhat közé.

Az európai futball gondjai ugyan nőttek, a dél-amerikaiak szereplése viszont nekem is kellemes meglepetés. Az ázsiaiak eddigi eredményeivel elégedett vagyok, az afrikaiaktól viszont többet vártam.

Tovább>>>




Kántor Sándor: azok jutottak tovább, akiknek szorítottam

Kántor Sándor


Nagy kíváncsisággal figyeltem a csoportom fejleményeit, és több olyan mérkőzést is láttam, ami joggal nyerte el a tetszésünket. Ráadásul az a két csapat jutott tovább, amelynek szorítottam...

A csoportkör záró fordulója előtt féltem attól, hogy a japánok nem fognak hajtani. Nekik a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. Az ázsiaiak ennek ellenére szerencsére hajtós, jó focit játszottak, és ezen talán még a dánok is meglepődtek. Fantasztikus japán szabadrúgás gólokat láthattunk, és ezek után a csapat tagjai már felszabadultan, lazán futballoztak tovább. A dánok csak szépíteni tudtak, így Japán megszerezte ezt a győzelmet is. Honda ezen a meccsen is káprázatosan játszott, és azt hiszem, az elmúlt két hétben kiderült: ő olyan húzóember, aki elől és hátul is sokat hozzátesz együttese játékához.

Tovább>>>

Címkék: Nemanja Nikolics, Kántor Sándor, VB NYOLCAS, Sisa Tibor, sport