A háromnapos viadalon három nemzet 85 csapata, azaz csaknem 1500 fiatal vesz részt. A somogyi színeket öt formáció képviseli.

Csütörtökön már az utolsó simításokat végezték a városi sportcsarnokban. Péntektől már élesben megy minden a Látványtánc Európa-bajnokságon. A rangos nemzetközi viadalon öt kaposvári csapat próbál szerencsét, így színpadra lépnek az Ametiszt táncosai is.

- A külföldieket nem ismerjük, őket még nem láttuk. A többieket láthattuk az előválogatókon. Ők is nagyon ügyesek. Ami jó, hogy külön kategóriák vannak, mindenkit a saját kategóriájában díjaznak. Hogy ki hogy készült, meglátjuk - mondta Jegesné Hornyák Hajnalka az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület elnöke.

A versenyre a legjobb magyar csapatok mellett román és szlovák fiatalok is érkeznek, és gyermek, junior, valamint felnőtt korcsoportban is eredményt hirdetnek. Kategóriából lesz bőven ezen a hétvégén.

- A művészi táncoktól a divattáncokig, a showtánc az egyik leglátványosabb, és az utcai táncokat, a társastáncokat is színpadra állítjuk, és lesz egy kis majorett is - közölte Boros Ágnes Tünde főszervező.

A Roppantós Táncegyüttes tavaly decemberben, a Látványsport-fesztiválon gyakorlatával osztatlan sikert aratott. A fiatalok az EB-n is táncra perdülnek.

- Május elején kezdtünk el erre készülni, előtte fellépéseken voltunk, gyakoroltunk. Az elmúlt időszakban megújítottuk, felújítottuk a koreográfiánkat, és reméljük, sikert érünk el vele - mondja Stéger Dániel.

A csapat szép eredményt szeretne elérni, és az is fontos lenne, hogy felfigyeljenek rájuk akár külföldön is. A kaposváriak számítanak a helyi szurkolótábor biztatására is.

Címkék: Látványtánc, sport