Egymás után harmadszor adott otthont Balatonboglár a B-kategóriás ritmikus gimnasztika diákolimpia országos döntőjének. A kétnapos viadalon 65 csapat és 75 egyéni versenyző lépett szőnyegre.

RG

- A legjobb gyerekeket láthatjuk, Budapestről és vidékről is a legjobbak jöttek el ide, és nagyon szép koreográfiákat láthatunk a leányzóktól - mondta Maros-Szabó Réka a versenybíróság elnöke.

A kis iskolásoktól a végzős gimnazistákig összesen hat korcsoportban hirdettek győzteseket.

- Az egyéni versenyzőkre jellemző, hogy olyan elemeket építettek be a gyakorlatba, ami az igazoltak gyakorlataiban is benne van. Igyekezett a szövetség hozzáerősíteni a versenyzőkhöz a B kategóriás gyakorlatokat is. Ők egyébként nem leigazolt versenyzők, szabadidejükben mozognak - magyarázta Pálfi Jánosné az SM RG Szövetség elnöke.

A lányok nagy része szinte minden nap edz, és ahogy fejlődnek, úgy lesz egyre nehezebb, színvonalasabb a gyakorlatuk.

A sikerhez ebben a sportágban is sok munka, ügyesség és összefogás kell.

- Kisgyermekként is el lehet kezdeni, de nincs garancia, hogy valakit 18-20 évesen is a szőnyegen láthatunk. Vannak későn érő típusok, de vannak tehetségek, akik lusták. Fontos az edző és a család szerepe, segítséggel mindent el lehet érni - fogalmazott Maros-Szabó Réka.

A somogyiak ezúttal sem maradtak érmek nélkül. Csapatban a siófoki Perczel Mór Gimnázium hatodik korcsoportos együttese első, a kaposvári Táncsics pedig harmadik lett. A nagyatádiak a második korcsoportban megismételték tavalyi második helyüket. Egyéniben Boros Ninetta volt a legeredményesebb: a nagyatádi versenyző a harmadik korcsoportban kötéllel, labdával és összetettben is ezüstéremmel zárt.

Címkék: Ritmikus gimnasztika, Siófok, sport