SLASZ évzáró
A Megyeháza nagytermében megtartott ünnepségen Vörös Tamás elnök értékelte az elmúlt hónapok eseményeit, majd a díjátadás következett. Végül érdeméremmel és oklevéllel ismerték el azok munkáját, akik sokat tettek a megye futballjáért.

- Úgy érezzük és az a tapasztalatunk, hogy a csapatok szívesen vesznek részt ezen, mert a 97 egyesületből 64-et érint, és ez megfelelő elismerés a munkájuknak – mondta Vörös Tamás, a SLASZ elnöke.

A Megyeházán tartott díjátadó ünnepségen elhangzott: az időjárás viszontagságai ellenére sikerült rendben, időre befejezni a bajnokságokat. A sportszerűség területén nem javult a helyzet, és a játékvezetők felkészültségével is voltak időnként problémák. Jó hír viszont, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a bajnokságoknak sikerült támogatókat találni.
Több kistelepülés ért el nagy sikereket az idén. Somodor például feljutott a megyei másodosztályba.

- Úgy gondolom, nagyon fontos a település életében, mert kevés a szórakozási lehetőség – mondta Köves Roland somodori játékos-edző. Hozzátette: a futball jól illeszkedik a település életébe. A hazai meccseken sokan voltak, és idegenbe is elkísérték a csapatot. Az utánpótlás játékosok pedig szívesen látogatták az elvétve megtartott edzéseket.

A jövővel kapcsolatban egyelőre vannak még kérdőjelek: annyi bizonyos, hogy az eddig önálló megyei szövetségek január elsejétől az MLSZ szervezeti egységeként működnek tovább.

- Remélem, a jelenlegi változások, amelyek nem mennek könnyen, mert fel kell adni privilégiumokat, az amatőr labdarúgást szolgálják. Cél, hogy könnyebb legyen az amatőr csapatok élete, könnyítsünk a helyzetükön, javítsuk a sportlétesítmények helyzetét és minél több fiatalt becsalogassunk a futballpályákra – mondta Vörös.

Az ünnepség zárásaként a megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, és kiemelte: a sportbarát kormányzat mindent megtesz azért, hogy a korábbinál jóval több pénz kerüljön a futballba is.

Címkék: Somogy Megyei Labdarúgó Szüvetség, Köves Roland, SLASZ, Vörös Tamás, Somodor, Gelencsér Attila, sport, labdarúgás, Kaposvár