A Lovas Akadémia SC Kaposvár sportolónője volt a csapat legeredményesebb tagja, és nagy részt vállalt abban, hogy együttesünk az előkelő harmadik helyet szerezte meg a Nemzetek Díja szófiai fordulójában.

Szabó Anita

A kaposvári lovas a múlt heti jánosházai viadal fáradalmai és 48 órányi utazást követően érkezett meg a bolgár fővárosba, hogy rajthoz állhasson élete első felnőtt válogatott versenyén. A Nemzetek Díja csapatverseny igazi izgalmakat ígért, hiszen a német pályaépítő mester egy 150 centis akadályokkal nehezített, igen erős pályát tervezett, így egy párosnak sem volt könnyű a dolga. A résztvevők két pályát teljesítettek, és aki az elsőt sikerrel vette, kvalifikálta magát az idei világbajnokságra és a jövő évi Európa-bajnokságra.

Nos, örömmel jelenthetjük, hogy Szabó Anita és Ver-N nevű lova ezúttal is kitett magáért, és szállította a nagy-nagy meglepetést. A kaposvári páros az első pályát hibátlanul teljesítette, mindössze a háromtized másodperces időtúllépésért kapott egy hibapontot. Ez volt a legjobb produkció az egész mezőnyben. A második pálya végére már elfáradtak a mieink, de az összeszedett tíz hibapont ellenére is Szabó Anita volt a magyar válogatott legeredményesebb tagja. Együttesünk végül 48 hibaponttal a harmadik helyet érdemelte ki Görögország (42 hibapont) és Fehéroroszország (42 hibapont) mögött.

Anita parádés teljesítményének köszönhetően tehát kivívta a részvétel jogát az idei világbajnokságra, de az indulásnak nincs realitása. A vébén ugyanis a lovak alsó korhatára 9 év, Very-N pedig csak 8 esztendős… A jövő évi EB-szereplésnek viszont nincs semmi akadálya…

A kaposvári sikerpáros szombaton a Nagydíj-döntőben is szerencsét próbál; reméljük, hasonló sikerrel. 


Címkék: Szabó Anita, lovaglás, sport