Előre tekintenek a BITT Kaposvári Női RC vezetői. A csapat hagyományos évzáróján hivatalosan is bemutatták az új vezetőedzőt, Halász Mártát, és elmondták: szeretnék együtt tartani, illetve visszatérő saját nevelésű játékosokkal megerősíteni a társaságot. Kondor Tímeát külön köszöntötték: a BITT centere az első olyan röplabdázó, aki a Munkácsy gimnázium elvégzése után sikerrel államvizsgázott a Kaposvári Egyetemen.

A BITT felnőtt együttese sokáig harcban állt a feljutásért, végül a 10. helyet szerezte meg. A juniorok a hatodik, a serdülők pedig a negyedik helyen zárták a bajnokságot.

„Elég vegyes évünk volt. Küzdelmes év volt az idei, sok fordulat volt, sokat küzdöttünk a pályán és a pályán kívül is. A csapat kihozta magából, amit tud” - értékelt Pálfy Marianna csapatkapitány a névadó támogató BITT Kft. székházában megtartott összejövetelen.

A csapat hagyományos évzáróján külön köszöntötték Kondor Tímeát, aki hétfőn sikerrel államvizsgázott a Kaposvári Egyetemen. A remények szerint minden évben lesznek majd követői a csapaton belül is.

„Idén sikerült a legjobban összeegyeztetnem a tanulást és a röplabdát. A tanárok rugalmasak voltak, jól sikerült minden. A röplabda terén lehettek volna jobb eredményeink is” - mondta Kondor Tímea, akire természetesen továbbra is számítanak az egyesület vezetői.

A klubvezetés bejelentette: július elsejétől Halász Márta lesz a vezetőedző. A kaposvári szakember a felnőtt, a junior és a serdülő korosztállyal is foglalkozik majd. Az egyesület elnöke, Orosz Ferenc azt is elmondta, hogy az elmúlt évek folyamatával ellentétben most szeretnék a csapat átlagéletkorát valamivel növelni, így olyan játékosokat várnak vissza Kaposvárra, akik saját nevelésűek, de az elmúlt években máshol röplabdáztak. A Székesfehérvárról hazatérő Pintér Zsanett mellett még három játékossal tárgyal az egyesület, ők az egyetemi tanulmányok mellett játszanak majd a kaposvári együttesben.

A következő évadra az a fő cél, hogy egy jó szellemű, egységes, küzdeni tudó társaságot lássunk a pályán. Hogy ez mire lesz elég, az majd a szezon közben kiderül. Örömteli, hogy a város és a névadó támogató továbbra is a lányok mellett marad, így az együttes nyugodt háttérrel kezdheti majd meg a felkészülést július utolsó napjaiban.

Címkék: orosz ferenc, kondor tímea, pálfy marianna, halász márta, BITT, sport