A magyar válogatott németek és hollandok elleni mérkőzésén ízelítőt kaptunk abból, hogy hol is tart a világ ebben a sportágban… Ilyen meccseken derül ki, valójában hol a helyünk, hol tart a magyar foci. A két csúcsforma felé közelítő csapat ellen egyáltalán nem volt esélyünk sajnos.

Milinte Árpád

A világbajnokságon a spanyolokat mindenképpen a mezőny elejére várom, és úgy gondolom, hogy a korábbi tornákhoz hasonlóan most is lesz egy meglepetéscsapat. Azt még nem tudom, ki, de talán nemsokára kiderül… Ami szintén sokaknak meglepetés lehet, hogy szerintem Portugália nem jut tovább a csoportjából! A portugálok játéka nem volt túl meggyőző a selejtezőkön, csak a pótselejtezőn vívták ki a továbbjutást. Jó játékosaik, sztárjaik vannak ugyan, de szerintem ez nem lesz elég a tizenhat közé jutáshoz.

Szerintem Brazília és Elefántcsontpart jut majd tovább. Az elefántcsontparti együttes megnyerte az Afrika Kupát, és ha felépül Drogba, mindenképpen esélyesek a második helyre a brazilok mögött. Jó mérkőzéseket, szép játékot, gólokat várok ettől a csoporttól.

Ha lesz időm, természetesen minél több mérkőzést megnézek majd a televízió előtt, ha pedig családi program jön közbe, akkor jöhetnek a késő esti összefoglalók…

Tippjeim

Június 15.

Elefántcsontpart - Portugália 2-1

Brazília - Észak-Korea 3-1

Június 20.

Brazília - Elefántcsontpart 2-1

Június 21.

Portugália - Észak-Korea 2-1

Június 25.

Észak-Korea - Elefántcsontpart 0-4

Portugália - Brazília 1-3

Címkék: VB NYOLCAS, Milinte Árpád, sport