Csodát tettek a siófoki futballisták. A somogyi futballcsapat tagjai az őszi szezon végén még hétpontos hátrányban voltak a Gyirmót mögött, a tavasz végén aztán már a bajnoki címet és a feljutást ünnepelhették. A Balaton-partiak vállalják az NB I-es szereplést, és abban bíznak, hogy ezúttal sikerül megkapaszkodniuk az elit mezőnyben.

Volt mit ünnepelni a lefújás után: a siófoki futballcsapat nagy meglepetésre szerezte meg az NB II nyugati csoportjának első helyét. Az együttes a 28 bajnoki mérkőzésből húszat megnyert, és mindössze húsz gólt kapott.

bajnok a siofok

A Balaton-partiak a záró fordulóban a hátsó régióhoz tartozó barcsiakat látták vendégül, és magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak. A vezetőedző, Horváth Károly nagyot alkotott az elmúlt fél évben: a helyi kötődésű sportember egy személyben volt ügyvezető, edző és talán még szertáros is.

A csapatban nem csak tehetséges siófoki fiatalok kaptak helyet, hanem a rutinos futballisták is sokat segítettek. A Siófok tehát visszakerült az élvonalba, így az ősztől újra két somogyi csapat lesz a labdarúgó NB I-ben. Ezt egyetlen egy megye sem mondhatja el magáról kis hazánkban.
Most tehát a vezetőkön a sor. Meg kell erősíteni a keretet, szerződtetni kell egy Pro-licences vezetőedzőt és az anyagi hátteret is biztosítani kell az új évre. A játékosok már bizonyítottak, most jön a munka neheze.

 

Címkék: NB I, labdarúgás, Siófok, sport