A záró forduló előtt egy ponttal vezető Siófok nagy lendülettel kezdte a megyei rangadót a tabella alsó részéhez tartozó barcsiak ellen. A vendégek főleg a védekezésre fektették a hangsúlyt, de már a 15. percben bevette kapujukat a házigazda. Sowunmi Thomas előbb elhagyta a labdát a 16-os vonalánál, majd miután ismét birtokába vette, három védő között betört, és kilőtte a jobb alsót (1-0).

A játékrész hajrájában tovább növelte előnyét a hazai csapat. Ismét Sowunmi került helyzetbe: a kaputól 15 méterre kapta meg a labdát, majd egy védő mellett megtolta, és 9 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-0).

A második félidő elején Dibusz hibáját kihasználva Fehér lőtt közelről a kapuba, megszerezve harmadik bajnoki gólját a szezonban (3-0).

Alig több mint egy óra játék után ráadásul még emberelőnybe is került a Siófok, miután az egy perccel korábban beálló Ronival szemben Matus utolsó emberként, gólhelyzetben szabálytalankodott a 16-os vonala előtt. Újabb gólt már nem láthatott a közönség, a lefújás után viszont elkezdődött az ünneplés.

Siófok csapata nagy-nagy meglepetésre újra feljutott az NB I-be, így az ősztől két somogyi együttest láthatunk az élvonalban.

Siófok-Barcs 3-0 (2-0)

Siófok, 1500 néző V.: Vad II.

Siófok: Szalma - Mogyorósi, Fehér, László, Graszl K. (Márton 74.p.), Tóth, Délczeg (Roni 63.p.), Kanta Sz, Thiago, Köntös (Horváth 70.p.), Sowunmi. Edző: Horváth Károly

Kaposvölgye-Siófok

Barcs: Dibusz-Kiss (Arnold 30.p.), Dr. Matus, Horváth P, Pókos, Czafit, Kottán K. (Nagy G. 54.p.), Kordé, Fülöp, Wojtczak (Banicz 86.p.) Zsömlye. Edző: Kuczkó Gábor

Gólszerzők: Sowunmi 2 (15.p., 35.p.), Fehér (49.p.)

Címkék: siófok, labdarúgás, sport