A három külföldi légiósra anyagi okok miatt egyelőre még várni kell. A klub legnagyobb problémája továbbra is a rossz anyagi helyzet.

Előre lépett a tavalyi évhez képest a Kaposvári KK együttese. A fiúk az alapszakasz végéig harcban voltak a nyolc közé jutásért, végül a kilencedik helyet szerezték meg. A csapat jó képességű magyar magja a szezon végén távozott, így a klub vezetője megkezdte az új keret kialakítását. A feladat nem könnyű.

KKK

- Elsődleges problémánk az anyagi helyzetünk. Nem vonzó, mert amíg nem tudjuk szezon végéig, pontosan fizetni a béreket, addig meghatározó játékost nem tudunk igazolni. Nekünk egy előnyünk van: játéklehetőséget tudunk biztosítani a fiatal, feltörekvő játékosoknak. Ők kevesebbet keresnek, a játéklehetőség miatt viszont az értékük nőni fog - fogalmazott Monok Tibor ügyvezető.

Az már eldőlt, hogy Kaposváron folytatja pályafutását a Paksról érkező Medve Máté és a Körmendről igazolt Kutasi Gergely. A három fiatal, Márkus Tamás, Bíró Bence és Fonai Richárd itt marad, csakúgy, mint Kováts Róbert és Soós Gábor.

- Nagyon jól éreztem magam az elmúlt szezonban a csapatnál, és úgy gondolom, a következő évben több játéklehetőséget kapok. Ebben Fekete Ádám is megerősített. Ez volt a fő indok - mondta Soós Gábor. - Olyan ígéreteket kaptam, hogy a csapat megerősödik anyagilag is, ez kellene ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabban szerepeljünk jövőre.

Soós Gábor elárulta: örülne, ha az együttes a következő szezonban is versenyben lenne a nyolc közé jutásért. Monok Tibor pedig abban bízik, hogy egy erős, szerethető csapatot sikerül kialakítani az őszre.

- A magyar játékosok, akiket igazoltunk, megállják majd a helyüket. Még két
helyünk van, Egy utánpótlás korú játékost fogunk hozni, és az ötös osztra egy magyar játékost kell igazolnunk. Ez napokon belül meglesz, tehát a jövő hétre teljes kerete lesz a csapatnak, ehhez fog csatlakozni a három külföldi - magyarázta Monok.

A három külföldi játékosra azért kell még várni, mert egyelőre magasak az árak a játékos piacon. A Kaposvári Kosárlabda Klub pénztárcája pedig továbbra is vékony.

Címkék: Monok Tibor, Kaposvári KK, kosárlabda, sport