Egy edzőnek is igazi ünnep ez az egy hónap, és annak ellenére, hogy sok más dologgal foglalkozni kell (Kaposváron például lesz most bőven teendőm), kitölti a gondolataim jó részét ez az esemény…

Sisa Tibor

Jó meccseket várok, bízom a látványos játékban. Az edzők próbálnak minden apró újítást észrevenni, tehát nem csak egészében, hanem kis részleteiben is figyeljük a mérkőzéseket. Én azt gondolom, hogy manapság már egy gyenge válogatott nem juthat ki egy világbajnokságra, tehát eléggé kiegyensúlyozott ez a mezőny.

Ha már jóslásokba kell bocsátkoznom, annyit mondanék, hogy szerintem valamelyik dél-amerikai csapat lehet a végső befutó, de a spanyoloktól is sokat várok. A csoportkör után talán valamivel okosabbak leszünk.

Azt hiszem, a B csoportban egy igazán érdekes négyes kapott helyet, hiszen egy dél-amerikai, egy afrikai, egy ázsiai és egy európai együttes mérkőzik majd meg egymással. A görögöknek már volt egy nagy dobásuk, amikor 2004-ben mindenkit megleptek az Európa-bajnokságon. Most is ott a helyük az európai futballtérképen, de nem gondolom, hogy továbbjutnak ebből a csoportból. Az ázsiai futball jelenleg még az afrikai mögött foglal helyet a képzeletbeli rangsorban, de az tény, hogy taktikai fegyelmezettségben megelőzik a fekete kontinens csapatait.

Nigériától szép játékot és jó teljesítményt várok, de az én favoritom, nem titkolom, Argentína. Annak idején még az utánpótlás válogatott edzőjeként Japánban találkoztam az argentinokkal, és ott is kiderült, hogy valamit nagyon tudnak. Sok a tehetség, sok a nagyszerű labdarúgó. Meglátjuk, hogy Maradonával a kispadon, csapatként mire mennek.

További értékelések és hírek: vbnyolcas.blogspot.com

Játssz a sörért!

Címkék: VB NYOLCAS, Sisa Tibor, sport