Mozgalmas időszakon van túl Lukács Máté, a Favorit MG Produkt AC Kaposvár kiváló sprintere. A sportolónak először Ausztriában volt jelenése a St. Pöltenben rendezett nemzetközi viadalon, ahol idei legjobbjával (47,61) hatodik lett az erős mezőnyben. Rá két napra Zalaegerszegen állt rajthoz a felnőtt vidékbajnokságon, ahol nagyszerű egyéni csúccsal (47,29) lett ezüstérmes. Másnap már Szlovéniában ébredt, és Postojnán futott újabb 400 métert. Ezúttal már kissé fáradtan, harmadik helyen ért célba (47,61). Eredményeivel biztosította helyét a felnőtt csapat Európa-ajnokságon induló magyar válogatottban.

A felnőtt vidékbajnokságon Szabó Márk, a Favorit MG Produkt AC még ifjúsági korú atlétája nyert távolugrásban és lett ezzel ifjúsági válogatott. A fiatal reménység legközelebb a csehországi Brnoban áll rajthoz a válogatott színeiben.

A felnőtt verseny keretében tartották meg a gyermek korosztály tehetségkutató versenyének országos döntőjét, ahol szintén kaposvári siker született 800 méteren Kishanti Martin (KASI) révén, aki ezzel szintén nemzetközi versenyzési lehetőséget nyert és Varsóban állhat rajthoz a magyar gyermek válogatott tagjaként.

 

Címkék: sport