A fiatal lányok nem csak saját sportágukban jeleskednek itthon és külföldön, hanem egy showtánc-gyakorlattal kivívták a jogot a látványtánc Európa-bajnokságon való részvételre.

Békési Zsanett fiatal tanítványai ezzel a gyakorlattal készülnek a június végi kaposvári látványtánc Európa-bajnokságra. A csapat a budapesti országos válogató versenyen vívta ki az indulás jogát.

Persze, a lányok továbbra is előnyben részesítik a ritmikus gimnasztikát. Márvai Csenge óvodás kora óta, immár hat éve űzi ezt a sportágat, és a közelmúltban egy zágrábi viadalon ért el jó eredményeket. Kárpáti Kitti kimagaslóan teljesített a tavaszi szezonban. A kaposvári sportolónő folyamatosan fejlődik, és újabb szerekkel is bizonyíthat.

- Nekem ez az első évem az A-kategóriában, van labda és buzogány gyakorlatom. A labda a legjobb. Tavaly még nem ment olyan jól, most már ezzel érem el a legjobb eredményeket - fogalmazott Kárpáti Kitti.
A kaposváriak a múlt héten az A-kategóriás diákolimpia országos döntőjében szerepeltek. A B-kategóriások pedig szombaton és vasárnap Balatonbogláron mérik össze egymással az ügyességüket.

Címkék: sport