Természetesen már nagyon várom a világbajnokságot, és talán az sem meglepő, hogy kiemelten figyelem a szerb válogatott szerepelését. Én úgy gondolom, hogy Szerbia lesz a meglepetéscsapat! Az együttes jól szerepelt a selejtezőkön, sok néző volt kíváncsi rájuk a hazai mérkőzéseken, és most is nagy a várakozás. Szerintem a szerb válogatottnak az egység a legnagyobb erőssége, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy remek játékosok alkotják. A Manchester United labdarúgója, Nemanja Vidics kulcsszerepet kap a védelemben, de a középpályán és a támadósorban is kiváló társai vannak. A szövetségi kapitány is kiváló szakember. Én azt gondolom, hogy akár az elődöntőbe jutás sem elképzelhetetlen a szerbeknek…

Nemanja Nikolics

Fiatalként csodáltam az akkori szerb klasszisok játékát. Az 1998-as világbajnokságon egy bombaerős csapattal vettek részt. Ezt a magyar válogatott is tapasztalhatta, hiszen a pótselejtezőt 7-1-re, majd 5-0-ra nyerték az akkori jugoszlávok Magyarország ellen… A csapat a vébén a nyolcaddöntőben kapott ki a hollandoktól, egészen balszerencsés módon. A 90. percben lőtt gólt Davids, ezzel nyert Hollandia 2-1-re. Összességében egy jó csapat ért el jó eredményt a franciaországi vébén. Sztojkovics, Szavicsevics és Mijatovics játékára ma is jó szívvel gondolok vissza. 2006-ban kudarc volt a szereplésük Szerbia-Montenegro néven, most viszont képesnek tartom őket a bravúrra.

Példaképem soha nem volt, de mindig azokat a játékosokat szerettem, akik a támadó szekció tagjai voltak.

Érdekes kérdés, hogy ki lehet a világbajnokság gólkirálya. Szerintem argentin vagy spanyol játékos lehet a befutó. Lionel Messi kirobbanó formában van, 34 gól szerzett a spanyol bajnokságban. Szeretem nézni a játékát. Nagyon remélem, hogy a spanyol Torres teljesen felépül térdsérüléséből. Az ő jó teljesítménye nélkül nehezebb helyzetben lenne Spanyolország.

A világbajnokságot szerintem a spanyolok nyerik.

Az A-csoportban Dél-Afrika, Mexikó, Uruguay és Franciaország kapott helyet. Szerintem a torna nyitómeccse, a Dél-Afrika - Mexikó találkozó döntetlennel zárul, a franciák pedig megverik Uruguay együttesét.

Játékunkhoz kattints IDE!

A VB NYOLCAS bolghoz pedig IDE!

Címkék: Nikolics, VB NYOLCAS, labdarúgás, sport