Csaknem két hetet töltött Isztambulban Demeter György, akinek a repülőgépe csütörtök délután szállt le Ferihegyen. A mester augusztusig már nem is megy vissza Törökországba, hiszen immár a papírmunkát is elintézték: aláírta újabb egyéves, az előzőnél anyagilag kedvezőbb szerződését a Fenerbahcéval, amelyet – a kubai Leonel Marshall szerződtetésével együtt – sajtótájékoztatón jelentettek be.

„Azért húzódott a megegyezés, mert a klubelnök egy hétig nem volt Isztambulban – mondta az 53 éves szakember. – A sajtótájékoztatón bemutatták az új kubai légiósunkat, Leonel Marshallt is, és mielőtt eljöttem volna, a török játékos-jelöltek névsorát is leadtam az egyes posztokra, adott esetben a második vagy harmadik variációra is gondolva. Együttesem – akárcsak a női röplabdázók, valamint a két kosárlabdacsapat – a Bajnokok Ligája négyes döntőjét célozza meg a következő szezonban.”

Érdekesség, hogy a szerbek olimpiai bajnoka, Ivan Miljkovic még nem írt alá a török klubhoz, de nehéz elképzelni, hogy nem köt szerződést a Fenerrel. Ami biztos, a török klub két évre 800 ezer eurót kínál az ütőért, aki a görög Olympiakosz Pireuszhoz 550 ezerért szerződött, de a hírek szerint nem kapta meg minden pénzét.

forrás: hunvolley.hu

Címkék: Leonel Marshall, Fenerbache, Ivan Miljkovic, röpladba, Isztambul, Demeter György, sport