A vendégek vezető gólját Dzsudzsák Balázs szerezte a 6. percben, ezt követően azonban momentuma sem volt Erwin Koeman csapatának, a hazaiak viszont - főleg a második félidőben - kedvükre dolgozták ki a helyzeteket és lőtték a gólokat. A magyarok 26 éve nem nyertek a hollandok ellen, azóta sorozatban ötödször kaptak ki aktuális riválisuktól. Ezt megelőzően legutóbb 1994-ben találkozott a két gárda, akkor 7-1 lett az eredmény.
- írja az MTI
Hollandia-Magyarország 6-1 (1-1), Amszterdam, 45 ezer néző
vezette: Florian Meyer (német)

gólszerzők:
Van Persie (21.), Sneijder (56.), Robben (64., 78.), Van Bommel (71.), Elia (74.), illetve Dzsudzsák (6.)
sárga lap: Lázok (77.)

Nagy lendülettel kezdtek a hollandok, teljesen beszorult a magyar csapat, amely azonban egy gyors ellentámadásból mégis vezetést szerzett Dzsudzsák gyönyörű góljával. Ez rövid időre visszavetette a hazaiakat, így Koeman együttesének volt lehetősége további kontrákra. A 15. perctől ismét nagy nyomás nehezedett a magyar kapura, a beadások rendre komoly veszélyt jelentettek, már csak azért is, mert Fülöp vagy ki sem mozdult kapujából, vagy alászaladt a labdáknak. A világbajnokságra készülő hollandok aztán a 21. percben egyenlítettek. Ezt követően valamelyest visszavettek az amúgy sem öldöklő iramból, de komoly lehetőséget így sem tudtak kialakítani a magyarok. A játékrész végén ismét fokozódott a nyomás Fülöp kapuján, de a szünetig már nem esett több gól.

A folytatásban a hollandok szinte "egykapuztak". A vendégek gyakorlatilag egy pillanatig sem voltak képesek megtartani a labdát, így ellentámadást sem tudtak vezetni. Szinte valamennyi hazai akció gólhelyzettel vagy lövéssel zárult, különösen Van Bronckhorst volt elemében a bal oldalon, s neki köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. Ezt követően teljesen szétesett a magyar csapat, az első félidőben viszonylag jól záró védelem sorra maradt le a holland támadókról, s ennek következményeként egymás után "potyogtak" a hazai gólok is. A mérkőzés képéről sokat elárult Elia gólja, a frissen beállt játékos első labdaérintésekor három védőt cselezett ki a bal oldalon, majd Juhász és Fülöp asszisztálása mellett lőtt gólt... Az utolsó tíz percre már visszavett a tempóból a holland csapat, amely ilyen különbséggel is megérdemelten győzött az elképzelés nélkül és a második félidőben szétesetten futballozó magyarokkal szemben.

Címkék: Van Bommel, Van Persie, Floran Meyer, Erwin Koeman, Sneijder, Hollandia, Amszterdam, Robben, Dzsudzsák Balázs, Elia, labdarúgás, sport