A kaposvári fiatalok nagy élményekkel gazdagodtak a tornán.

Néhány héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Kaposplast Mágusok KK nagyszerű sikert ért el: első somogyi együttesként bejutott a sorozat országos döntőjébe. Az öt éve működő egyesület gyermekcsapata a székesfehérvári terület csoportjából lépett tovább, és szeretett volna helytállni a legjobbak mezőnyében is. A finálé résztvevőinek mindegyike profi klub utánpótlás-együttese volt, egyedül a kaposváriak mondhatták el magukról, hogy nincs felvevő I. osztályú egyesületük.

A kaposváriak a csoportkörben a soproniaktól és a százhalombattaiaktól is vereséget szenvedtek, a 9-12. helyekért kiírt folytatásban aztán a szegediek és a bajaiak ellen is nyertek. A torna tízfős, a szakma szavazati alapján összeállított All Star csapatába Kiss Virág is bekerült, a csapat pedig Pordány H. Esztert választotta meg legjobb játékosának. A 3-3 elleni játékban a Mágusok a hetedik helyet szerezte meg.

A kaposvári egyesület immár ötödik éve működik, és három korcsoportban 40 kislány pattogtatja a labdát. Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin tanítványai hetente négy alkalommal edzenek a katolikus gimnázium tornatermében, és folyamatos a fejlődésük.

Kaposplast magusok

Címkék: sport