A fővárosban megtartott versenyen sportolóink három érmet és további értékes helyezéseket szereztek.

A VI. korcsoportos leányoknál az utolsó diákolimpiai versenyén rajthoz álló Czebei Réka (Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium) 1500 méteren megkoronázta eddigi teljesítményét. Magabiztosan szerezte meg ezen a távon az első helyet, amely a tizenkettedik diákolimpiai bajnoki címe volt pályafutása alatt egyéniben.

A legjobb eredmény azonban ezúttal nem az övé volt, mert Szalai Gergő (Kaposvár, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola) ezúttal szenzációsan teljesített. Az első napon is élete legjobb országos helyezését érte el 110 méter gáton második helyével. Másnap távolugrásban a csúcsra ért a szorgalmas, kitartó munkájáról ismert atléta. Az ötödik sorozatig a harmadik helyen állt egyéni csúcsbeállítással, ekkor azonban hatalmas (725) ugrással átvette a vezetést és nagy meglepetésre megnyerte a diákolimpiát. A dobogóról leszállva átszaladt a 200 méter rajtjához és a döntőben az ötödik helyen ért célba.

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulói két negyedik helyet szereztek. Bájhóber Zsófia a VI. korcsoportos lányoknál 800 méteren lett negyedik, míg Molnár Ákos szintén ebben a korcsoportban, 3000 méteren ért negyedikként a célba. Az V. korcsoportos fiúk 100 méteres döntőjében is szerepelt somogyi atléta Cseresznyés Bálint (Barcs, Dráva völgye Középiskola) révén. Az elődöntőben nagyszerű egyéni csúcsot (11,28) futó sprinter a döntőben, nagy csatában az ötödik helyen ért célba.

Címkék: Atlétika, sport