Az MG Produkt Kaposvári AC sportolói csapatban az előkelő hatodik helyen végeztek.

Harmincnyolc ország képviseltette magát az egyetemi-főiskolai triatlon világbajnokságon, még japán, kínai és ausztrál sportolók is szelték a kilométereket.

triatlon VB

A háromfős magyar női csapatot a győri Szakály Zsuzsanna mellett két kaposvári sportolónő, Forró Zsófia és Horváth Gréta alkotta.

A nők reggel 8 órakor vetették bele magukat a habokba, 10 órakor már 24 fok volt és tűző napsütés, ami igencsak megterhelte a szervezetet. A 40 km-es biciklizést egy nagyon gyors pályán rendezték meg, az útvonal nagy részét a tengerparton jelölték. Gréta és Zsuzsa az első üldöző bolyban tekert, Zsófi pedig kicsit lemaradva egy másik csoporttal követte őket. A futás elején Gréta meglépett és próbált felzárkózni az élbolyhoz, sikerült pár helyet előre lépnie és végül legjobb magyarként a 18. helyen fejezte be a versenyt. Zsófi jó futásának köszönhetően a 31. pozíciót érte el, míg Zsuzsa a 32. helyet szerezte meg az 59 induló között. A lányok a csapatversenyben a hatodik helyen végeztek.

A franciaországban edző Horváth Gréta hétvégén újabb rangos versenyen bizonyíthat: a június 5-6-i világbajnoki sorozat madridi állomásán állhat rajthoz a világ felnőtt élmezőnyében.

Címkék: Triatlon, sport