A kaposvári uszoda felújítása miatt többször is edzettek már a marcali fürdőben az Adorján SE sportolói, ám versenyen még nem indultak itt. Egészen szombatig. A létesítményben most először rendeztek uszonyosúszó viadalt, ráadásul rögtön nemzetközi szintűt.

Czimmermann Árpád, a Marcali Városi Fürdő igazgatója így fogalmazott: - Azt gondolom, hogy jó házigazdák leszünk, legalábbis úgy készültünk, mindent megtettünk, hogy zökkkenőmentes legyen a lebonyolítás, új köteleket vettünk, hangosítás is rendben, vízhőfok kellemes, dicsérik a versenyzők, mindent megtettünk, hogy jó legyen.

Az ország minden részéből érkeztek uszonyosúszók, a teljes hazai élmezőny tiszteletét tette Marcaliban. Kovács László mesteredző: Nagyon szép a körülmény, nagyon jó hely, egy kicsit év eleje van, most nyitottak, a vízhőfok jó, egy kicsit a meleg víz miatt, termálvizet tettek, hogy melegítsék, kicsit sötétebb és nyitott medence ez az időjárás kicsit lemerevíti a versenyzőket, nem egyenletes időjárásunk van sajnos.

Még a világbajnok Kovács Zsófia is ott volt a népes mezőnyben. A 19 éves sportolónő a júliusi oroszországi Európa-bajnokságra készül. Mivel Pécsen végzi egyetemi tanulmányait, így a felkészülés nagy részét a baranyai megyeszékhelyen végezte a tehetség. Kovács Zsófia: Más volt sajnos, bár igyekeztem a legjobbat kihozni belőle, reggeli edzéseken egy úszó egyesületnél úszok, csak úszás van, délután édesapám edzésterve szerint dolgozok, és alapozásnál jártam kondizni, de ez már elmarad a formába hozás során.

Zsófi szeretne dobogóra állni a kontinensviadalon, bár tudja: nehéz dolga lesz, most mindenki őt szeretné legyőzni. Kovács László: Mindent meg lehet ismételni, mindenki őt akarja most legyőzni, itthon is, kint is, most se magyar bajnokként utazik az EB-re, tavaly is másodikként utazott, de jó tavaly is felülmúlta a magyar ellenfelét, világ mezőnyét is. Ússza a legjobbját és, hogy mire lesz most elég, nem tudjuk, mert más a felkészülés, mint a tavalyi évben.

Zsófi mellett még négy adorjános fiatal készül világversenyre. Kurdi Márk a mallorcai junior VB-n szeretne bizonyítani. Kurdi Márk: Úgy gondolom, ha keményen edzek, akkor talán dobogóra is kerülhetek, de mindenképp szeretnék javítani az egyéni csúcsaimon, sőt talán még az országos csúcsokon is.

Az egyesület szponzorai nagyra értékelik az Adorjánnál folyó munkát. A sportolók pedig idén is jó eredményekkel szeretnék meghálálni a bizalmat.

Címkék: sport