Eclipse


A SuperYachtTimes.com internetes lap rangsorolása szerint a 162,5 méter hosszú hajó a leghosszabb motoros jacht a világon. Német sajtóértesülések szerint a hajó a napokban indul Hamburgból Dél-Afrika irányába - Abramovics innen fogja nyomon követni a futball-világbajnokságot. A Blohm+Voss nevű hajógyár, ahol a jacht készült, a szigorú bizalmi egyezségekre hivatkozva sem a hajóról, sem a tulajdonosról nem ad felvilágosítást.

A Bild című német lap pénteki számában megjelent fotók tanúbizonysága szerint a hajón többek között mozi, fitneszterem és fodrászszalon is található. A lap szerint a hajó lakóterülete összesen hatezer négyzetméter. Két helikopter-leszállópálya is található rajta, de igény szerint felszerelhető rakétaelhárító rendszerrel és egy kis tengeralattjáróval is.

A hajó általában hetven-nyolcvan fős legénységgel közlekedik, ára a becslések szerint 340 millió euróra (93,9 milliárd forintra) rúg.

Az Eclipse-t egy évvel ezelőtt bocsátották vízre először, azóta számos próbautat megtett már. Állítólag a jacht elszállítását és útra kelését késleltette, hogy Abramovicsnak számos egyéni kívánsága volt a felszereltséget illetően.

Címkék: Roman Abramovic, Eclipse, labdarúgás, sport