A diákok mellett a munkahelyi- és lakóközösségek is szép számmal képviseltették magukat a csütörtöki programokon. Több mint 120 csapat húzott sportszerelést.

A munkahelyi- és lakóközösségek sportfesztiválján a parkröplabda és a kispályás foci kupa a legkedveltebb. Idén 18 csapat kergette a labdát négy pályán.

- Egyesületünk negyedik éve szervez kihívás napi labdarúgó tornát, itt nemcsak a városi kispályás bajnokságban szereplő csapatok jönnek össze, hogy jó hangulatban töltsenek el egy kellemes délutánt, hanem lakóközösségek és munkahelyi csapatok is jelentkeznek erre a tornára - fogalmazott Böröczi Zoltán a Sportpálya 2004 Egyesület munkatársa.

A röplabda tornán öt gárda szállt harcba, a címvédő is fűre lépett.

- Eddig az összes meccsünket megnyertük és mivel tavaly győztesek voltunk, szeretnénk ezt most is megtartani - mondta Mészáros Antal Zoltán a Búzavirág SC elnöke.

Idén is sokan tartották fontosnak, hogy legalább 15 percet mozogjanak egészségükért. Szerencsére most az időjárás is a sportbarátok mellé állt.

Nyolc nappal el kellett halasztanunk a kihívás napját, a kaposvári eseményeket, mert az időjárás olyan rendkívüli körülményeket hozott, hogy nem mertük vállalni a rendezést. Valóban valamennyivel kevesebben vannak, de ez még így is szép szám, hiszen több mint 120 csapat nevezett, úgyhogy a város legnagyobb szabadidős rendezvénye maradt a Kihívás napja Kaposváron - magyarázta Szerb György városi sportvezető.

Bár a somogyi megyeszékhely most nem játszhat a települések közötti versenyben, azért így is büszke lehet a sportos lakóira.

Címkék: sport