gyakszi

Dross Zoltán tanítványai a döntőben egy ponttal kaptak ki a Közgazdasági együttesétől. Ebben a kaposvári iskolában komoly hagyománya van a kosárlabdának. A fiúk 22 alkalommal jutottak el a diákolimpia országos döntőjébe, és hétszer a dobogóra is felállhattak.

Kettős jubileumot ünnepelnek ebben a tanévben Kaposváron: 50 éves a gyakorló iskola és 30 éves az az épület, amelyben jelenleg is oktatják a fiatalokat. Az ünnepi eseménysorozat újabb állomása volt a tornateremben megrendezett amatőr fiú kosárlabdatorna.

- Amióta van Gyakorló, azóta van itt kosárlabda is. Mindig voltak tehetséges edzőink, mint most Dross tanár úr. 22 alkalommal jutottak el az országos döntőig, hétszer állhattak dobogóra - mondja Molnár Anna iskolaigazgató. - Büszkék vagyunk a 2005-ös, győztes csapatra, amelynek színeiben szerepelt Vojvoda Dávid és az azóta sportágat váltott Gosztonyi András is.

A fényképek és az ereklyék önmagukért beszélnek: ezt a társaságot senki nem tudta legyőzni az országban. A fiúk szinte minden tanévben öregbítették az iskola hírnevét. Nem csak 2005-ben, hanem korábban is.

2002-ben országos bajnokságot nyertünk újoncként a Kaposvári Sasok csapatával. Később az amatőr mezőnyben bizonyítottunk, a megyei bajnokságban pedig évről évre jó helyezéseket értünk el - összegezte Béres Viktor egykori gyakorlós diák.

A kosárlabda napjainkban is népszerű a Gyakorlóban, és ma már nem csak a fiúk körében.

- Annyira nem vagyunk ott az élvonalban most. A fiúknál az amatőr vonalat erősítjük, a lányoknál viszont komolyabbak a célok, itt működik a Gyakorló DSE NB II-es csapata - fogalmazott Dross Zoltán testnevelő-edző.

A múlt tehát kötelez, így a jövőt is építeni kell ebben a sportágban.

- Természetesen ezt a szintet tartani akarjuk. A közoktatási típusú sportiskolai feladatként felvállalt szerepünkből adódóan vinnünk kell tovább ugyanakkora lelkesedéssel - tette hozzá Molnár Anna.

A jubileum kapcsán megrendezett négycsapatos tornán két kaposvári, egy tabi és egy barcsi iskola együttese vett részt. A döntőben a közgazdasági nagy csata végén 88:87 arányban nyert a házigazdák ellen. A harmadik helyet a tabiak érdemelték ki.

Címkék: sport