Már az áprilisi Somogyszil duatlonon is kiderült: jó formában van Forró Zsófia. Az MG Produkt Kaposvári AC sportolónője abszolútban a negyedik helyen végzett a szezonnyitó viadalon. Zsófi májusban is remekelt: a Margitszigeten rendezett Triatlon Touron a második lett, az egyetemi-főiskolai bajnokságot pedig megnyerte. Így egyenes út vezetett a spanyolországi egyetemi világbajnokságra.
- Az volt a kikötés, hogy aki nyeri, azt viszik, úgyhogy ezzel sikerült kvalifikálnom magam a versenyre, viszont nagyon nagy öröm ért, mert Horváth Gréta csapattársam is kijutott a versenyre, ő már a márciusi felkészülési versenyeken teljesítette a szintidőket, így ő is jöhet – mondta Zsófia.

Már a felkészülés hajrájában tart Zsófi, ezen a héten már a pihenésé a főszerep. Vasárnap Valenciában csúcsformában szeretne versenyezni.

- Nagyon szeretnék jól teljesíteni, szeretném megmutatni, hogy azért nekem is van keresnivalóm a triatlonban, igaz, hogy nem egy profi szintű versenyző, de ez az egyetemi bajnokság az amatőr és a profi szint között van, nagyon szeretnék az 1-20-ba bekerülni – emelte ki Zsófia.

A kaposvári sportolónő két évvel ezelőtt már indult egyetemi VB-n, akkor a 34. helyen ért célba. Ezen most mindenképp javítani szeretne.

Címkék: Triatlon Tour, Margitsziget, Valencia, Horváth Gréta, Forró Zsófia, MG Produkt Kaposvári AC, Somogyszil, duatlon, triatlon, Kaposvár, sport