Geiger

A 32 esztendős játékossal elégedett volzt az edzője: amikor pályára lépett, élt a lehetőséggel. Geiger jövője még nem dőlt el, annyi azonban bizonyos, hogy a válogatottban továbbra sem számítanak rá...

Geiger András hazatért. A kaposvári röplabdázó elégedett lehet az elmúlt idényével, hiszen a legjobb német csapatban szerepelt, és bajnoki címet szerzett. A 32 éves játékos ráadásul a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott. "Mindenki elvárta, hogy a csapat megvédje a bajnoki címét. Én is ebben a reményben utaztam ki. A kupa elődöntőben elvéreztünk, de a bajnokságot behúztuk. Én úgy gondolom, sokat kivett belőlünk a BL-szereplés. Az egész szezonban veretlenek voltunk. A döntőben csúszott be egy vereség, ezen kívül mindent megnyertünk vagy könnyebben vagy nehezebben."

Geiger András 17 évesen mutatkozott be a Kométa felnőtt csapatában. Ezt követően a kaposváriak alapembere és a közönség egyik kedvence lett. 2004-ben döntött a váltás mellett, és egy évet játszott Kazincbarcikán. Ezután Németországba költözött. A fejlődés azóta is folyamatos. "Nagyon sokáig liberoként voltam ismert Magyarországon. Már hat éve elmentem innen, ütőként szerepelek, és ebben a pár évben ez a csúcs jelent. Egy európai élcsapatban játszhattam. Megálltam a helyem, Nagyon sikeres évet zártam."

Az ereje teljében lévő Geiger évek óta nem szerepel a magyar válogatottban. "A válogatottság két és fél éve nem volt. A szövetségitől nem kaptam egy telefonhívást sem, a kapitánytól sem, a mai napig nem vagyok válogatott."
A játékos jövőjével kapcsolatban még vannak kérdőjelek. Több ajánlatot is kapott más német kluboktól, de jelenlegi csapatával is tárgyal. Az is elképzelhető, hogy elhagyja Németországot, vagy akár Európát is. Egy biztos: a legjobb szerződés-tervezetre bólint majd rá.

Címkék: német, Geiger András, sport, röplabda