Diamant

A fiatal kaposváriak a csoportkörben először 3-1-re megverték a Kecskemétet, majd 3-2-re kikaptak a szegediektől. A szombati keresztjáték jól sikerült: a kis Diamant biztosan nyert 3:0 arányban a Dág ellen. Az elődöntő fantasztikus csatát hozott: a mieink 2-1-es hátrányból fordították a maguk javára a mérkőzést a Dunaferr ellen. Az ötödik szett 15-13-as eredménnyel ért véget…

A vasárnapi fináléban aztán sikerült újból megverni a Kecskemétet, ezúttal magabiztosan, 3-0-ra. A játszmák azért izgalmasan alakultak: az 1. MCM-Diamant előbb 22-re, majd 24-re, aztán 21-re nyert, és ezután könyvelhette el az újabb elsőséget. A harmadik helyet a Dunaferr szerezte meg a Szeged legyőzésével.

A Diamant teljes sikerrel zárta a szezont: a felnőtt csapat magyar bajnok és kupagyőztes lett, az NB II-es juniorok szintén az első helyen végeztek, és emellett a junior, az ifjúsági és a serdülő magyar bajnokságot is megnyerték Varga Péter tehetséges tanítványai. Ez valóban szép volt, fiúk!

A lányok között Vasas, Békéscsaba, Jászberény sorrend alakult ki a dobogón.

A győztes kaposvári csapat névsora: Vajda Tamás, Halász Zoltán, Zöld Barnabás, Kiss Marcell, Vidák Ábris, Hegedűs Balázs, Deák Márk, Kaszap Tamás, Gergye Roland, Lesznyik Károly, Magyar Bálint, Herzsenáth Máté. Edző: Varga Péter, másodedző Földvári Péter.

Címkék: sport