Horváth Lilla

A 12 fős mezőny tagjaira 25,8 kilométer megtétele várt, és a kaposvári versenyzőnő az első tíz kilométeren együtt haladt a győriek világbajnokával, Csay Renátával. A folytatásban a rutinosabb Csay elhúzott, Lillát pedig megközelítették a vetélytársak. A Vízügyi SC sportolója azonban nem hagyta magát: taktikus versenyzéssel őrizte meg előkelő második helyezését.

„Megmondom őszintén, nem számítottunk erre az ezüstre – árulta el a Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András. – A negyedik-ötödik helyre vártuk Lillát, aki nagyszerűen teljesített ezen a viadalon. Éretten, jó formában versenyzett, ismét megmutatta, hogy ott a helye a magyar élmezőnyben.”

Augusztusban még lesz egy válogató, és ha Lilla meg tudja ismételni mostani szereplését, akkor bekerülhet a felnőtt válogatottba.

A Fadd-Dombori pálya egyébként most éledt újjá: hosszú idő után versenyeznek itt újra a maratoni szakág képviselői. Az országos bajnokságra több mint 1800 nevezés érkezett, ami nem véletlen: ez az a viadal, amelyen a kölyöktől a masters korcsoportig minden korosztály vízre száll.

Címkék: sport