A sportiskola fiataljai közül ezúttal Kovács Márk állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 13 esztendős reménység imponáló fölénnyel nyerte meg a serdülő szabadfogású országos bajnokságot.

Kovács Márk nem csak egy moniklival, hanem egy szépen csillogó aranyéremmel gazdagabban térhetett haza Bükről, a 2010. évi serdülő szabadfogású birkózó országos bajnokságról. A részvételt három rangsorversenyen lehetett kivívni, minden súlycsoportból csak a legjobb tizenhat versenyző szerzett jogot az indulásra. A 35 kg-ban tíz versenyző mérlegelt, köztük a Kaposvári Sportiskola tehetsége.

- Ugyanolyan sikerekkel utaztam Bükre, hogy nyerek, mert a nagy ellenfelemet Pécsen már megvertem - fogalmazott Kovács Márk a KASI serdülő magyar bajnoka. - Az első meccsemen egy váci gyerek ellen három menetet birkóztam, az elődöntő sima volt, és a döntő is viszonylag.

Kovács Márk a döntőben azzal az Árvai Márkkal találkozott, akit hosszú idő után a pécsi diákolimpiai döntőben három menetben sikerült legyőznie. A találkozón a győzelem megszerzéséhez két menet is elég volt. Márk ezzel megszerezte a kaposvári birkózás újabb idei magyar bajnoki címét.

- Örülök neki, mert ez volt az első igazi magyar bajnoki címem, főleg, hogy egy korosztállyal feljebb indultam, a serdülő korcsoportban.

A 13 esztendős Kovács Márk hat éve birkózik, és nagy tehetségnek tartják.

A diák korosztályunk elég erős országos viszonylatban is, sok a tehetség, ők egymást húzzák a jó eredmények elérése érdekében. És van is látszata az itt folyó munkának - fogalmazott Kajtán László edző.

Néhány héttel ezelőtt nyilatkozta mindezt a Kasi egyik birkózó edzője. Kovács Márk diákként szerzett serdülő magyar bajnoki címet, ami önmagáért beszél. A Bükön megrendezett viadalon Bódis Milán ötödik, Horváth Barnabás és Horváth Márk pedig hetedik lett.

Címkék: sport