A nemzetközi bokszgálán összesen 9 aranyérmet gyűjtöttek a kaposváriak, igaz, helyenként egymás ellen kellett kiállniuk, mivel nem akadt ellenfél. Vajmi Csaba tanítványai közül három tehetségnek is esélye van a válogatottba kerülni, és így kijutni az Európa-bajnokságra.

Nemzetközi mezőny várta a kaposváriakat a dombóvári Mándi Imre emlékversenyen, igaz, messze nem gyűlt össze olyan rangos mezőny, mint amilyent előzőleg vártak.

- Hát nem, sajnos a serdülőknél nagyon foghíjas volt a mezőny, a legjobb embereimnek nem jutott ellenfél, de akik a ringbe léptek, megállták a helyüket, a többiek csak bemutatózhattak, mi edzők, próbáltunk meccset szervezni, hogy tudjanak bokszolni - mondta Vajmi Csaba vezetőedző.

A kaposváriak öszesen kilenc aranyérmet gyűjtöttek, emellett két ezüst, és egy bronz is jutott Vajmiéknak. A kaposváriak idei második versenyüket is megszervezik, ezúttal Kercseligeten, majd jöhet június elején a Bornemissza-verseny, ami már kvalifikál az Európa-bajnokságra.

- A jövő héten én szervezem az egyesületemmel a Liget Kupát Kercseligeten, immáron ötödik éve, úgyhogy jubilálunk, oda 20 fővel érkezünk, és szeretnénk jól szerepelni, remélem, színvonalas verseny lesz most is - bizakodik a mester.

A Ring SC egyik legrutinosabb versenyzője Nagy Géza, aki jövőre már a felnőtteknél szerepelhet, magabiztosan jutott a legfényesebb éremhez.

- Hárman voltunk a súlyomban, első nap erőnyerő voltam, az ukrán ellenfelemet simán verte a tápiószentmártoni, másnap én őt az első menetben döntő fölénnyel nyertem, és így befejeztem a mérkőzést - emlékezett vissza Nagy Géza.

Sipos Richárd a magyar bajnok Gálos Rolandtól csak szoros csatában kapott ki pontozással, ám az OB-n visszavághat majd neki. A 35 csapatot és közel 150 versenyzőt felvonultató kupa szervezői elégedettek voltak.

- Jól sikerült a rendezvény, a résztvevők is elégedettek voltak, a meccsek színvonalára sem panaszkodok, nemzetközi rangos mezőny gyűlt össze, egyre több ország szeretne részt venni - közölte Forgács Sándor, a Forgi BK vezetőedzője.

A kaposváriak célja, hogy a nyári serdülő, illetve junior Európa-bajnokságra tudjanak bokszolót adni, amire reális esély mutatkozik, ám ahhoz még jól kell teljesíteni a Bornemisszán és a válogató versenyen.

Címkék: Ökölvívás, Ring SC, sport