A nemzeti együttes kaposvári szövetségi kapitánya, Kántor Sándor összességében elégedett volt a látottakkal, de jól tudja: van még javítanivaló a hétvégi szlovéniai csoport-tornáig.

Újra Kaposváron van a magyar férfi röplabda válogatott. A volt és jelenlegi kaposváriakra épülő együttes sikerrel vívta meg az Európa-bajnoki előselejtezőt Luxemburg ellen. A fiúk mindkét meccset 3-0-ra nyerték.

Röplabda válogatott

- Tíz kérdőjel volt felírva a mappában, ebből hat teljesült, a másik négy nem. Most tartottunk egy megbeszélést, elmondtam, min kell javítani, mi volt jó. Kezdem a kezdőhatost összerakni, bár a négyesütő poszton filózgatok, hogy Nacsával vagy Szalaival kezdjek - mondta Kántor Sándor szövetségi kapitány.

Az egykori kaposvári kulcsember, Németh Szabolcs viszont jó játékkal verekedte be magát a kezdőhatosba. A fiatal röplabdázó Németországban töltötte az elmúlt hónapokat.

- Ebben az évben a Bundesligában játszottam végig a Moers csapatában. Nyolcadik legjobb pontszerző és az első számú szerváló voltam a ligában. A fiatal csapatunk viszont a kilencedik helyen végzett a bajnokságban - összegzett a játékos.

A jelenlegi kaposváriaknak szintén jól sikerült az előselejtező. A szövetségi kapitány elmondta: a Diamant játékosai remek állapotban voltak, hozzátették a részüket a két győzelemhez. A folytatásban viszont már nem lesz ennyire könnyű dolga a magyar válogatottnak.

- Szerintem sokkal nehezebb lesz, mert az Európa-bajnok spanyolok ellen is játszanunk kell. Ennél is fontosabb lesz a szlovének elleni meccs, de szerintem velük harcolunk majd a második helyért, a továbbjutásért, erre lehet reális esély - tette hozzá Kántor.

A négy csapat két tornát játszik majd, az elsőt az előttünk álló hétvégén Mariborban, a másodikat a jövő hét végén, Tel-Avivban. A csoportgyőztes résztvevője lesz a 2011-es cseh-osztrák rendezésű Európa-bajnokságnak, a második helyezett pedig pótselejtezőt játszhat. Magyarország legutóbb 2001-ben volt Európa-bajnoki résztvevő.

- Nem azt mondom, hogy nagy lehetőség áll előttünk, de ez a csoport nem olyan húzós, mint amilyennek mondják, mindenki motivált - állítja Németh Szabolcs.

A válogatott tagjai csütörtökön utaztak el Szlovéniába, és hétfőn térnek haza. Remélhetőleg legalább két győzelemmel a zsebükben.

Címkék: sport, röplabda