A férfi kosárlabda kupasorozat négyes döntőjét Somogyjádon rendezték meg, és a Fiat a döntőben a Kaposplast Mágusok gárdáját verte meg nyolc ponttal.

A somogyjádi sportcsarnokban rendezték meg a Kánaán Final Fourt (fájnöl fórt), a megyei férfi kosárlabda kupa-sorozat záró eseményét. Az első elődöntőt 11 ponttal nyerte a Kaposplast Mágusok a Tüskevár ellen. a másik ágon a Fiat harminc ponttal verte a hazai csapatot. A döntőben így a bajnokság első és második helyezettje találkozott egymással.

A finálé első negyedét kilenc ponttal nyerte a bajnok, a második tízperc viszont a Mágusoké volt. A térfélcsere után 46-44-ről folytatódott tovább a csata, és szoros küzdelmet hozott a második félidő is. A tartalékos Kapospalst szinte végig jól tartotta magát, de a Fiat Táncsics sikerét nem tudta megakadályozni. A fekete mezesek végül 88:80 arányban bizonyultak jobbnak. A Fiat KK legénysége duplázott ebben a szezonban.

A megyei szövetség vezetői elégedettek lehettek. A szezont záró kupa-sorozatra sok csapat nevezett, és a bajnoki átszervezés is beváltotta a reményeket.
A Kánaán Kupa az eredményhirdetéssel ért véget. A Fiat és a Mágusok mellett a Tüskevár is felállhatott a képzeletbeli dobogóra: a tavalyi bajnok 74-69-re nyerte a bronzmeccset a somogyjádiak ellen. Jöhet a jól megérdemelt pihenő!

Címkék: Kánaán Final Fourt, Fiat Táncsics KK, Kaposplast Mágusok, Tüskevár, kosárlabda, sport