Bajba kerülhet a Rákóczi. A kaposváriak a labdarúgó-bajnokság elmúlt hat fordulójában pont nélkül maradtak, így már csak a 12. helyen állnak a tabellán. Ami ennél nagyobb baj, hogy a fiúk még nem biztosították be a bennmaradásukat. A csapat hétfőn Kecskeméten is kikapott 3-1-re, így tovább folytatódott a vesszőfutás. A védelem ezúttal is csődöt mondott, és a támadók sem hozták az elvárható produkciót.

- Azt mondta a mester a Kecskemét-meccs után, hogy felejtsük el, és koncentráljunk a Diósgyőr elleni meccsre. Az utolsó hazai mérkőzés következik, a szezon egyik legfontosabb meccse, mindenképpen győzni kellene – mondta Balázs Benjámin kaposvári játékos.

A Diósgyőr a tavasszal nem tudott elmozdulni az utolsó helyről, így már biztos kieső. A borsodiak mindössze négy mérkőzést nyertek az egész bajnokságban, 47 gólt kaptak, és csak 16 pontot gyűjtöttek. Egy dolog közös a Rákócziban és a DVTK-ban: mindkét csapat elvesztette a legutóbbi hat mérkőzését. Ami viszont bíztató: a két csapat őszi diósgyőri meccsét magabiztosan nyerte a Kaposvár 3-1-re. Igaz, mindhárom gólunkat Nemanja Nikolics szerezte, aki azóta már a Videotont erősíti. Tehát nincs mese: meg kell nyerni a csütörtökön 18 órakor kezdődő találkozót.

- Egymást kell segíteni mindenképp, bíztatni egymást. Több összjátékkal, passzal sikerre juthatunk – mondta Balázs.
Ha a Rákóczi nyer, akkor felesleges minden további számolgatás: bennmarad az NB I-ben. A sorsdöntő találkozóról online közvetítésben számolunk be a Kaposponton. A Kapos Televízióban vasárnap 19 órától láthatják felvételről az összecsapást.

Címkék: Balázs Benjámin, Diósgyőr, Nemanja Nikolics, DVTK, labdarúgás, Rákóczi, Kaposvár, sport