A szakmai napra olyan somogyi iskolák, intézmények képviselőit várták, amelyek fogyatékos fiatalokkal foglalkoznak. A fő cél az volt, hogy segítséget adjanak ezeknek a testnevelőknek, gyógypedagógusoknak.

- Ez a munka még nem hosszú életű, 9-10 éve kezdtük, sok olyan terület van,a merre elindulhatunk – mondta Skoda László, a szövetség főtitkára. Hozzátette, hogy az oktatás rendszere is változik, másrészt új feladatokkal, problémákkal kerülünk szembe.

Az országos szövetség vezetői eddig már több szakmai napon keresték a választ a kérdésekre. Nem véletlenül: szeretnének egy hosszú távú, 15-20 évre szóló stratégiát kidolgozni.

- Én nem hiszek a pénz egyedüliségében. Ha megvan a kollégákban az elhivatottság, ha élünk a lehetőségekkel, akkor az elmúlt tíz évben elért szinten ott tudunk maradni, és talán kicsit előre is tudunk lépni – mondta Toponáry Gábor, a szövetség alelnöke.

A terület képviselői kíváncsian várják, a kormányváltás után merre mozdul el a fogyatékosok sportja hazánkban. Ezen múlik talán a legtöbb - hangzott el a szakmai napon.

Címkék: Toponáry Gábor, Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetsége, Skoda László, gyógypedagógus, Kaposvár