Az első mérkőzésen a papírformát igazolva magabiztosan nyert 3:0-ra a magyar csapat, így a visszavágó csupán formalitás volt. Egy-két hazai hibának köszönhetően eleinte jól tartották magukat a luxemburgiak, de aztán gyorsan ellépett Magyarország, jött is a vendégek első időkérése (6:2). Sok volt az ejtés és a kényszermegoldás, így fontos szerepe kapott a mezőnymunka. A folytatásban érthetetlenül sok volt a nyitásrontás mindkét oldalon.

A vendégek főleg a mieink rontásainak köszönhetően szereztek pontot., és amikor Nagy Péter ütését egy labdameneten belül kétszer is blokkolták, Kántor Sándor szövetségi kapitány időt kért (23:20). Németh Szabolcs is kapott egy sáncot, és a magyar edző újra szünetet rendelt el (24:22). Hamarosan már csak egy pont volt a hazaiak előnye, sőt Nagy Péter bombájának ismételt hatástalanítása után már döntetlen volt az állás (24:24)! Kovács I Zoltán előbb centerből volt eredményes, majd Nagy Péter remek szervája után elrontott egy támadást. Németh Szabolcs nem hibázott, de Kovács kiütött egy átpattanó labdát (26:26). A sokadik luxemburgi nyitásrontás után megint egy ponttal vezetett Magyarország, amely Djamel Belhaouci technikai hibájával nagy nehezen megnyerte a szettet (28:26, 1:0).

A második szettben az első technikai szünet (8:3) után csökkentette hátrányát Luxemburg (9:6), mert a mieink megint elkövettek néhány figyelmetlenséget támadásban. 10:9-nél Kántor Sándor kért időt, majd összekapták magukat a házigazdák, és ismét elléptek (16:11). A második szett második felében megint felváltva estek a pontok, jól tartotta magát a lelkes Luxemburg (19:14). A legvégén szigorított védekezésén a magyar válogatott, az ellenfél edzője Németh Szabolcs remek blokkja után időt kért (22:14), de Magyarország ezt a szettet az előzőnél jóval simán nyerte (25:15, 2:0).

Szép magyar megoldásokkal, látványos röplabdával kezdődött a harmadik periódus, amelyben már a Kecskemét feladója, Tóth I Gábor játszott. Megint tetemes előnnyel mehetett az első technikaira együttesünk (8:3), bátran cserélhetett Kántor Sándor, aki élt is a lehetőséggel, és Bagics, valamint Tóth után Németh Ferencet is pályára küldte. Igen ám, de megint feltámadtak a luxemburgiak, így a kapitány időkérésre kényszerült (10:9). Bagics támadásrontása után az egyenlítés is összejött a vendégeknek (10:10), sőt kisvártatva – a meccs során először – a vezetést is átvették (11:12). A visszafordítást követően (14:13) Somodi István is játéklehetőséget kapott. Újra nőtt a magyar előny, a luxemburgiak továbbra is nyitásrontásokkal segítették a mieinket, ráadásul Németh Ferenc is belelendült, többször is alaposan odavágott a vendégcsapatnak (22:18). A legvégén Németh blokkolt, majd egy luxemburgi támadási hiba után véget ért a találkozó (25:18, 3:0).

Nemzeti együttesünk a várakozásoknak megfelelően játszmaveszteség nélkül jutott tovább az Európa-bajnokság második körébe, ahol a 2007-es Európa-bajnok és Euroliga-győztes Spanyolország, az Európa-bajnoki résztvevő Szlovénia, valamint Izrael lesz az ellenfele, elsőként május 21-23. között Mariborban.

Európa-bajnoki selejtező, férfiak, 1. forduló, visszavágó

Magyarország–Luxemburg 3:0 (26, 15, 18)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Rusinoiu (román), Franolic (horvát)
Magyarország: Koch R., Kovács I Z., Nacsa, Németh Sz., Nagy P., Nagy J. Csere: Molnár D. (liberó), Bagics Balázs, Tóth I G., Németh F., Somodi. Szövetségi kapitány: Kántor Sándor

Címkék: Luxemburg, Kántor Sándor, sport, röplabda