labda


A hivatalos közlemény így hangzik:

„Az MLSZ versenybizottsága a vasárnap 14 órakor megtartott rendkívüli egyeztető megbeszélésén a kialakult helyzetre való tekintettel, illetve a bajnokság biztonságos és sportszerű befejezése érdekében az MLSZ elnöki jogkörrel felruházott alelnöke javaslata alapján az alábbi határozatokat hozta:
A 2010. május 15-én (szombat) 18.00 órára kisorsolt Kecskeméti TE-Ereco - Kaposvári Rákóczi Soproni Liga-találkozó elmaradt. A versenybizottság a mérkőzés újrajátszását rendelte el, a találkozó új kezdési időpontja: 2010. május 17. (hétfő), 16.30 óra.
Hétfőn 12 órakor az MLSZ helyszínre kirendelt szakértője megvizsgálja a mérkőzés megrendezésével kapcsolatos körülményeket, és amennyiben szükséges, előkészítteti a műfüves tartalék pályán való lebonyolítást.
A testület a 2010. május 19-én (szerda) 18 órára kisorsolt Kaposvári Rákóczi - Diósgyőri FC Soproni Liga-mérkőzés kezdési időpontját módosította, a találkozó új kezdési időpontja: 2010. május 20. (csütörtök), 18 óra.”


A kaposváriak szombaton este abban a tudatban utaztak haza Kecskemétről, hogy hétfőn délelőtt döntenek majd a találkozó új időpontjáról. Ez jelent meg az MLSZ hivatalos honlapján, és erről tájékoztatta őket a szövetség illetékese. A szakmai stáb mindezek tudatában vasárnap délelőtt edzést vezényelt a társaságnak, majd pihenni küldte a játékosokat. Ezek után érkezett a hír, délután fél négy körül, hogy másnap meccset kell játszani... A nem kaposvári futballisták egy része hazautazott: volt, aki Budapestre, volt, aki Pécsre, így vasárnap délután lázas játékos-toborzás kezdődött, hogy mindenki értesüljön a nem várt fejleményekről...

A kaposváriak egyértelműen felháborítónak tartják ezt a döntést és ezt az eljárást, az pedig külön fejezetet érdemelne, hogy Kecskeméten hogyan akarnak hétfőn mérkőzést játszani, amikor szombat óta folyamatosan esik az eső... Tudomásunk szerint a B-verzió sántít, ugyanis műfüvön nem lehet NB I-es találkozót játszani...

A Rákóczi ügyvezető igazgatója, Illés János tömören fogalmazott, amikor a véleményét kérdeztük:
„Az én megítélésem szerint az MLSZ versenybizottsága ezzel a döntéssel ismét megerősítette azt, hogy alkalmatlan a feladata ellátására...” - mondta a sportvezető.
Két bajnoki találkozó között 72 órának el kell telnie, ezért a versenybizottság két másik mérkőzés időpontját is módosította, így a Rákóczi – Diósgyőr összecsapás nem szerdán, hanem csütörtökön 18 órakor lesz. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a versenybizottságnak nem volt ilyen aggálya, amiikor két évvel ezelőtt a Rákóczinak 48 órán belül kellett két fontos tétmérkőzést játszania, és lényegében ezzel el is úszott a kupadöntő lehetősége... 

Vagyis a kis csapatok érdekeit továbbra is másodlagosak maradnak ebben a nagy játékban, amit magyar focinak hívunk..
Köszönjük, MLSZ...

Címkék: MLSZ, Diósgyőr, Illés János, Rákóczi, Kecskemét, sport