- Hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat ezen a mérkőzésen – kezdte értékelését a 39 esztendős szakember. – A kettős győzelemnek és a továbbjutásnak egyaránt örülök, ez a két mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a szlovéniai és az izraeli tornára. A csütörtöki indulásig Kaposváron készülünk tovább, és igyekszünk javítani a hibáinkon. Vannak még kérdőjelek az összeállítással kapcsolatban is, de azt örömmel mondhatom, hogy a feladók azt tették, amit megbeszéltünk, jól mozgatták a csapatot. A fiatalok is próbáltak élni a lehetőséggel. A pályán belüli kommunikáción kell még javítani, illetve az összpontosításon. Jó lenne, ha nem adnánk annyi pontot ajándékba az ellenfélnek, mint ma a luxemburgiaknak.
- Hogy látja az Európa-bajnoki selejtező esélyeit?

- Úgy gondolom, hogy az előzetes esélyesek alapján a spanyolok a csoport első helyének várományosai, Izrael pedig valószínűleg a negyedik lesz. A második helyért a magyar és a szlovén válogatott vív majd nagy csatát, így az sem véletlen, hogy a szlovéniai torna első napján rögtön a házigazdával meccselünk majd… Mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk, és már az nagy dolog lenne, ha odaérnénk a pótselejtezőt érő második helyre.

Az Európa-bajnoki selejtező sorozat második fordulójában a 2007-ben Európa-bajnoki címet és Euroliga-aranyérmet nyerő Spanyolország, a legutóbbi Európa-bajnokságon résztvevő Szlovénia, valamint Izrael együttesével került egy csoportba a magyar válogatott. A négy csapat két tornát játszik majd, az elsőt jövő hétvégén Mariborban, a másodikat május 28-30-án Tel-Avivban. A csoportgyőztes résztvevője lesz a 2011-es cseh-osztrák rendezésű Európa-bajnokságnak, a második helyezett pedig pótselejtezőt játszhat

Címkék: Kántor Sándor, röplabda, sport