Autószalonban rendezett asztalitenisz-versenyt a sportág megyei szakszövetsége. A már hagyományos Karg Autócsoport Kupán csaknem ötvenen álltak asztalhoz, és nyolc kategóriában hirdettek győztest.

Idén már harmadszor rendeztek amatőr asztalitenisz versenyt az egyik kaposvári autószalonban. Ezúttal tehát a pingpong-asztalok voltak a főszereplők, no meg persze a mozgás - a legkisebbektől a nyugdíjasokig.

- Egy kis mozgás nekem is, a többieknek is kell, és ha ennek helyet tudok adni, azt nagy szeretettel teszem - mondta Karg Ferenc autószalon-tulajdonos. - Remélem, nem állunk meg a háromnál, és beszorozzuk még legalább hárommal, és kilenc év múlva nem mankóval kell majd pingpongoznom…

A Karg Autócsoport Kupán összesen 46-an álltak asztalhoz, és nyolc kategóriában hirdettek győztest. A Balaton-parti településektől Dél-Somogyig számos helyről érkeztek versenyzők.

- Elindult egy sorozat, amely bizonyítja, hogy igaz, hogy nem egy asztalitenisz csarnokban vagyunk, de jól szolgálja ez a hely is a sport érdekeit. Sok a fiatal, ennek meg különösen örülök - magyarázta Domján Tamás a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke.

A 15 év alattiak kategóriájában a balatonszárszói Fodor Alexandra és a lengyeltóti Csapó Rajmund bizonyult a legjobbnak. Siófokról ezúttal rutinos, jó képességű játékosok érkeztek.

- Sajnos elég idősek a játékosaink, mert olyan mostoha feltételek nincsenek máshol, mint nálunk - mondta Balaton Ferenc a Siófoki Városi SE szakosztály-vezetője. - A város nem nagyon törődik velünk, pedig az elmúlt kilenc évben nyolcszor nyertük meg a megyei bajnokságot.

A felnőtt hölgyek között a kaposvári Borda Ilona, illetve a Tormáné, Borda páros győzött. A férfiak mezőnyében, egyéniben, korcsoportjában a nagybajomi Dér Lajos, a kaposvári Kovács János és a balatonszárszói Hűvösvölgyi Péter érdemelte ki az első helyet. Párosban a siófoki Bartha, Balogh duó nyert.

Címkék: sport