Borsos Dávid

Takács László vezetőedző megálmodta a nagy sikert, de titkon maga a versenyző is számított az első helyre. A 20 esztendős Borsos Dávid az év fő eseményén, csakúgy, mint az edzéseken, végig nagyszerűen összpontosított, aminek meg is lett az eredménye.

Borsos Dávid: Tudatosan nem beszéltünk az edzőmmel arról, hogy mi lenne a jó. Titkon vágytunk arra, hogy nyerjek, az volt a lényeg, hogy adjam ki magamból, ami bennem van, az egész éves munkát. Ez sikerült.

A Miskolcon megrendezett magyar bajnokságon nyolcan neveztek az 55 kg-osok küzdelmére. A kaposvári fiú három mérkőzést vívott, és ahogy közeledett a döntő felé, úgy voltak egyre erősebbek az ellenfelek. Borsos a döntőben a kecskemétiek felnőtt válogatottját, Majer Rolandot verte meg két menetben. Az első felvonást biztosan nyerte a somogyi birkózó, a másodikban pedig egy kétpontos akcióval bebiztosította bajnoki címét. A korábbi korosztályos válogatott sportoló előtt ezzel megnyílhat a kapu a felnőtt válogatottság felé.

Borsos Dávid: Most majd a felnőtt kerettagságban számítanak rám. Nyilván nem tekintenek rám első emberként, bizonyítanom kell, edzőtáborokban, nemzetközi versenyeken, meg kell jelennem, ahol csak tudok.

Borsos Dávidot Takács László és Tulézi Márk edzi, és a szakemberek azt mondják: folyamatos volt a versenyző fejlődése. .

Takács László: Ha a fejlődését nézzük, az a koncepció érvényesült, amit mi előtérbe helyezünk. Kis korban próbáljuk megalapozni a minél eredményesebb jövőt. Ő nem nyer bajnokságot diáként és serdülőként, először ifjúságiként, majd juniorként volt bajnok, itt már a válogatottba is bekerült. Itt próbálunk majd a felnőtt korosztályban minél szélesebb versenyzői pályát bejárni vele.

Kaposvár utoljára pontosan tíz éve köszönthetett felnőtt magyar bajnok birkózót Koleszár Gábor személyében. Borsos eredménye tehát nagy sikernek számít, és ezek után talán joggal várjuk a hasonló folytatást is.

Címkék: sport