A fiatalember az 55 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre a miskolci felnőtt kötöttfogású országos bajnokságon.

A miskolci Egyetemi Sportcsarnokban rendezték a 2010. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságot. A három szőnyegen megrendezett versenyen nyolcvannyolc birkózó - köztük az 55 kg-os kaposvári versenyző, Borsos Dávid - kezdte meg a küzdelmeket.

Dávid súlycsoportjában nyolc birkózó mérlegelt, az első ellenfél pedig a hazai színekben versenyző Nyíri Milán volt, akit a kaposvári reménység két menetben (4:0, 1:0) legyőzött.

A legjobb négy között az Abonyi BC versenyzője, Lengvári várt Borsosra, akit az első menetben egy mesterien kivitelezett válldobást követően tussal legyőzött.

Borsos Dávid a dobogó tetején

A döntőben az Univer-KTE versenyzője, a kadet Európa-bajnoki ezüstérmes, felnőtt válogatott Majer Roland következett. Dávid az első menetben (3:0) egy remek kontra akcióval szerzett két pontos előnyt, amit a 2. perc végén még eggyel megfejelt. Hatalmas küzdelem jellemezte az elsőhöz hasonlóan a második menetet is, de ezen a napon verhetetlennek bizonyult a kaposvári versenyző. A menet végén 0:0 - ás eredménynél fél perce volt Dávidnak, hogy pontot szerezzen és elkerülje a harmadik menetet, és ezzel megszerezze élete első felnőtt bajnoki címét! Remek pillanatban összpontosította minden erejét, és egy kétpontos akcióval eldöntötte a mérkőzés, így kereken tíz év után lett újabb felnőtt magyar bajnoka a kaposvári és a somogyi birkózásnak.

Amíg a felnőttek Miskolcon, addig a 35 év feletti birkózók a Dunaújvárosi Főiskola tornacsarnokában küzdöttek a 2010. évi kötött- és szabadfogású veterán országos bajnoki címért. A 63 kg-ban birkózó Bubori Antal címvédőként érkezett a viadalra, ahol ismét begyűjtötte mind a kötött-, mind pedig a szabadfogású magyar bajnoki címeket.

A szintén kaposvári Wertenbach Gábor a harmadik, míg Kajtán László a negyedik helyen végzett a 76 kg-ban.

Szabadfogásban Farkas Gábor a 97 kg-os súlycsoportban mind kötött-, mind szabadfogásban a második helyen végzett.

A veterán OB-val párhuzamosan rendezett Egyetemi és Főiskolai OB-n a 96 kg-os súlycsoportban a kaposvári, de a győri Szent István Egyetemen tanuló Ballér Milán kötött-, és szabadfogásban is remek birkózással a harmadik helyen zárt.

A kaposvári nevelésű, és jelenleg a KSC-TFSE színeiben versenyző Kálmán Péter szintén 96 kg-ban birkózott, és a szabadfogásban szerzett bronzérem mellett kötöttfogásban országos bajnoki címet szerzett.

A nemzetközi porondon is bizonyított a kaposvári birkózás: a csehországi Chomutovban a kadet válogatott tagjaként lépett szőnyegre és szerzett aranyérmet Kovács Bence (50kg), a Kaposvári Sportiskola fiatal tehetsége. Bence egy cseh, majd egy szlovák versenyző legyőzésével lett első. Győzelmének értékét növeli, hogy egy súlycsoporttal feljebb versenyzett, mint azt az Európa-bajnokságon teszi.

Címkék: birkózás, KASI, sport