Pataki Fanni után Dudás Dániel is bekerült, majd bizonyíthatott a magyar serdülő úszó válogatottban. A Kaposvári Sportiskola reménysége a háromnapos kecskeméti Arany Üst Kupán több számban is javított eddigi rekordján, a váltóban pedig az övé volt a legjobb időeredmény

- Nemzetközi verseny volt nyolc ország részvételével, erős volt a mezőny. 1500 méteren és 400-on is második lettem, a 4X200-as váltót pedig megnyertük a válogatottal – mondta Dudás Dániel.
A 16 éves sportoló nagy sikert ért el már azzal, hogy bekerült a válogatottba.

- Azt gondolom, egy óriási mérföldkő volt ez a pályafutásában. A válogatott társakkal volt együtt, és fontos, hogy ő volt az egyetlen vidéki a válogatottban, ez még emelte a verseny értékét – mondta ifj, Kovács László, a KASI vezetőedzője.

A sportiskola úszó-szakosztályában már hosszú ideje tudatos a munka és az építkezés.
- Nagyon jó az utánpótlásunk, néhány éven belül jönnek az új nevek. Elég erős az utánpótlásunk, és a létszámunk is jó. Lesznek még új nevek – tette hozzá az edző.
Ifjabb Kovács László vezetőedző tanítványai nem csak az edzéseken mutathatják meg, mit tudnak, hanem nagyon sok versenyre is eljutnak. A legjobbak külföldön is szerencsét próbálhatnak.

Címkék: Kovács László, Dudás Dániel, Pataki Fanni, úszás, KASI, sport