Az egyesület már öt éve működik, és ez az eredmény is jelzi, hogy jó úton jár az utánpótlás-nevelés.

Kaposplast Mágusok

Edzésben vannak a kaposvári kosárlabdázó lányok. A Kaposplast Mágusok gyermek korosztályú együttese nem véletlenül maradt lendületben: a csapat bejutott a május végi budapesti országos döntőbe. Tavaly egy ponton múlt a továbbjutás, idén viszont összejött a bravúr.

- Azt gondolom, ez az egyesület sikere. Sem feltételekben, sem a kezdeti hozzáállásban nem volt benne - fogalmaz Körmendiné Hajdú Gyöngyi edző. - Nem egy profi csapat utánpótlása vagyunk, játékosan kosárlabdáztunk. A 12 csapatból 10 kötelező utánpótlás gyerekcsapat.

Somogyban először fordult elő, hogy leány kosárlabdacsapat eljutott idáig. A lányok már nagyon készülnek a szereplésre.

- Nagyon nehéz lesz, mert lesznek ott nagyon erős csapatok. Bízunk magunkban, felkészülten megyünk oda - mondta Pordány-Horváth Eszter.

A szülők és a támogatók is sokat segítettek abban, hogy a csapat sikeres legyen. A sportág pedig ma már egyre népszerűbb Kaposváron a lányok körében is.

A kaposvári egyesület immár ötödik éve működik, és három korcsoportban 40 kislány pattogtatja a labdát. Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin tanítványai hetente négy alkalommal edzenek a katolikus gimnázium tornatermében.

Az idén elért eredmény mindenképpen nagy lökést ad a további munkához. Ezek után szinte biztosak lehetünk abban, hogy a Kaposplast Mágusok a jövőben is hozza majd a sikereket.

Címkék: Mágusok, sport