Elégedetten térhettek haza idei első két versenyükről a Lovasakadémia SC Kaposvár lovastornászai. Villányi Krisztina tanítványai előbb a sóskúti, majd a Nemzeti Lovardában rendezett budapesti viadalon is halmozták az érmeket. Ketten már az augusztusi junior Európa-bajnokságra készülnek.

Barbie és Ken, vagyis Somogyi Eszter és Bence Balázs produkciója nagy sikert aratott a Nemzeti Lovardában rendezett Budapest bajnokságon. A kaposvári páros aranyéremmel térhetett haza a rangos viadalról.

Idén már két versenyen indultunk, szerintem mindkettő jól sikerült, inkább a legutóbbival vagyok elégedett, sokkal jobban sikerültek, mint a tavalyiak, talán az új kűr miatt, új stílust képviselünk, tetszik talán jobban a bíróknak, elegánsabb, nőiesebb és sokkal könnyebb előadni is - magyarázta Somogyi Eszter.

Villányi Krisztina tanítványai csapatban is remekeltek, az első helyet hódították el. A Lovasakadémia SC Kaposvár sportolói most egy osztrák viadalra készülnek. Bence Balázsnak ez lesz élete első nemzetközi megmérettetése a junior kategóriában. Az idei versenyeken már bizonyított.

- Volt két hazai bajnokság, egyéniben az elsőn 2. lettem, a másikon 3., párosban elsők lettünk, az első versenyen másodikak, csapatban mindkétszer megnyertük - tette hozzá Bence Balázs.

A fiatalok egy új lóval, Zsirivel vágtak neki a versenyeknek. A lovastornászok szeretnék kivívni az augusztusi Európa-bajnoki részvételt.

- Bence Balázsnak kvalifikációt kell szereznie, hiszen neki ez az első éve, hogy nemzetköziben szerepelhet, nemzetközi versenyen 5,5 pont fölött kell teljesíteni, utána biztos kijutónak számít, hisz magyar mezőnyben több fiú versenyző nincs - fogalmazott Villányi Krisztina, edző. - Somogyi Eszternek a legjobb három lány között kell lennie.

Eddig két második helyezést gyűjtött be, ami alapján az ő helye is biztosnak tűnik a válogatottban.

Címkék: Lovastorna, sport