A kaposvári Berzsenyi két kategóriában is elhódította az első helyezést.

A hivatalos megnyitón elhangzott: ez a fesztivál napjainkban már Somogyjád egyik legismertebb programja.

- Tizenhetedik alkalommal rendezzük meg. Idén szűk a keret, nem készültek el a létesítmények, így 64 csapatot fogadtunk - fogalmazott  Ress Antal főrendező.

A hagyományos kezdő sípszó után négy fiú és egy leány korcsoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Természetesen ezúttal is potyogtak a gólok, a több száz gyermek sportszerű csatát vívott egymással az egész napos tornán.  

- Négy korosztállyal jöttünk. Nekem nagy élmény, és a gyerekek is készültek rá. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk - mondta Kolovics Zoltán, a Balatonlelle edzője.

A fiúk mezőnyében, az első és a második korcsoportban egyaránt kaposvári győzelem született: a Berzsenyi általános iskola csapata magabiztos teljesítménnyel nyert. A harmadik és a negyedik korcsoportban egyaránt büntetőkkel dőlt el az első hely sorsa, a csurgói Eötvös, illetve a Babócsa javára. A lányok küzdelméből a házigazda somogyjádiak kerültek ki győztesen.

Ha minden a tervek szerint alakul, a jövőben még tovább javulnak a sportolási lehetőségek a megyében.

- Belelapozva a tervekbe, szeretném a somogyiaknak és a kaposváriaknak is mondani, hogy egy olyan központosított pályaépítési program körvonalazódik, ahol típuspályák és -csarnokok tervét kapják meg a települések, és testre szabják maguknak - hangsúlyozta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Ráadásul az előkészületek minden költségét a kormány magára vállalja majd – tette hozzá Gelencsér Attila.

Címkék: sport