Kántor Sándor szövetségi kapitány tizenkét játékosnak vezényel edzéseket a héten, a hétvégén pedig már tétmérkőzés vár a társaságra.

A magyar válogatott a Diamant Kaposvár és a Kalo-Méh Kecskemét legjobbjaiból, valamint idegenlégiósokból állt össze. A fiúk ezen a héten a városi sportcsarnokban edzenek, vasárnap, Luxemburgban pedig már EB-selejtezőt vívnak. Ha sikerrel veszik az akadályt, akkor május második felében két csoport-torna következik majd a sorban.

- A szövetségnek nincsen anyagi kerete arra, hogy a válogatottakat menedzselje. Szűkös keret jött össze, csak 12 főt hívhattam meg és csak öt napra - magyarázta Kántor Sándor, szövetségi kapitány. - Ha egy kicsit jobban megy majd, a két luxemburgi meccs edzőmeccsnek is betudható lesz, az igazi tét Szlovéniában és Izraelben lesz a tornákon.

Ifjabb Nagy Péter jó évet zárt, ezüstéremmel fejezte be az osztrák bajnokságot.

- Mindenkinek a saját motivációját kell megtalálni, mit vár a válogatottól. Ha játszik, játsszon jól - hangsúlyozta ifj. Nagy Péter (HotVolley Wien). - A nemzeti együttesben játszani megtiszteltetés, akit ide behívtak, annak a legjobbját kell adnia.

A Diamant egyik fiatal tehetsége, Németh Ferenc először kapott meghívót a felnőtt válogatottba. A bajnokcspat tagjai közül rajta kívül Koch, Kaszap, Kovács, Nagy és Schulcz is bizonyíthat majd a címeres mezben.

Címkék: sport