Az eredmények sem maradnak el: a kaposvári csapat tavaly megnyerte a kaszópusztai duatlon országos bajnokságot és az idei somogyszili szezonnyitó viadalon is remekeltek.

Az MG Produkt Kaposvári AC szenior csapatának tagjai bizony jópár évet letagadhatnának a korukból. Fittségüket az intenzív edzéseknek köszönhetik, munka mellett hetente tizenkétszer tréningeznek.

szeniorok

- Általában 4-5-ször megyünk uszodába, négy-ötször jövünk futni, a többi a kerékpározás, ez 10-15 km úszást jelent hetente, 40-60 km futást és 150 km kerékpározást - mondja Hanyecz Imre. - Az egyesületben 5 szenior korú van, van öt 30 évnél idősebb sportolónk, próbálunk együtt edzeni, de ezt csak hétvégente tudjuk megvalósítani.

A lelkes szeniorokról bizony sok fiatal példát vehet.

- Elsősorban a szenior sport az egészségmegőrzésről szól, illetve arról, hogy egy kicsit példát mutassunk a fiatal generációnak, én testnevelőként ezt nagyon fontosnak tartom, a versenyzés már egyéni ambíciók kérdése - tette hozzá Sziget András.

Sziget András a duatlon versenyeken remekel: sprint távon kétszeres magyar bajnok és csapatban is két országos bajnoki címe van. A futás az erőssége.

- Én a hosszútávfutó versenyekre készültem és a duatlon sport úgy került képbe, hogy a barátaim kezdtek el a duatlonnal, triatlonnal foglalkozni és vannak ebben a sportágban csapatversenyek a mi korosztályunkban is. A csapat időnként nem volt meg, így ültem fel a kerékpárra és megszerettem ezt a versenyágat, mert változatosabb, mint egy monoton maratoni futó vagy félmaratoni futóverseny.

Bozsó Zoltán a fiatalabb szeniorok közé tartozik. Neki tényleg az élete a sport. Az XL-Fittlesz spinning oktatója, rengeteg időt fordít a mozgásra.

- Ezt remélem, hogy a családtagok nem nagyon hallják, de 20 óra fölött van a heti edzések száma, beleértve a spinning edzéseket is, nekem azok is ugyanolyan edzések, mintha magamnak tartanék, a vendégekkel együtt ugyanúgy le kell tekerni az órát - magyarázta Bozsó Zoltán.
- Mennyire megterhelő ez a szervezetnek?
- El kell találni a megfelelő edzésmennyiség és pihenés arányt, ez nagyon fontos, csak edzéssel nem működik, edzés-pihenés, ez a kettő teszi ki a napjaim nagy részét.

Zoli tavaly magyar bajnok lett a középtávú triatlon OB szenior 1-es korcsoportjában, a nagyatádi Ironman-en pedig a második helyen végzett kategóriájában. A legtöbb családban a gyerekek követik szüleik példáját, ám Horváth Tivadaréknál ez fordítva történt. Gréta és Tivadar triatlonoztak előbb és az apuka is kedvet kapott ehhez a sportághoz.

- Én csak hordtam a gyerekeket edzésre, aztán úsztam, kocogtam, kerékpároztam, nem engedtem el őket egyedül, versenyre is elvittem őket, láttam, hogy ott is vannak ilyen vénemberek, miért ne, gondoltam, a gyerekeim kezdték előbb, mint én - magyarázta.

Horváthéknak tehát van miért izgulni egy-egy triatlon versenyen, de a többi szenior sportoló családja is készülhet, a sportolók már kitűzték céljaikat.

- Ebben az évben szeretnénk az országos bajnoki címünket jövő hétvégén Kaszón megvédeni, utána két hét múlva a rövidtávú OB-t szeretnénk Orfűn megnyerni és minél jobban szerepelni a triatlon versenyeken, mivel szeptember közepén Budapesten lesz a VB és minél többen szeretnénk részt venni - fogalmazott Hanyecz Imre.

Címkék: sport