A fehérváriak mindhárom gólját volt somogyi támadó szerezte: Alves kétszer, Nikolics egyszer köszönt be Milintének. A Videoton harminc év után győzött újra a cukorgyári gödörben.

A részletes közvetítésünket itt olvashatja.

A remek időben vérfagyasztó jelenettel indult a mérkőzés: az 1. percben Petrók adta el a labdát a tizenhatoson belül, Nagy D. pedig 16 méterről a jobb kapufa mellé lőtt... Három perccel később már vezetett a fehérvári együttes: Nagy D. szép passza után Nikolics átvette a labdát, és 6 méterről, külsővel a kapu jobb oldalába továbbított. 0-1.

A 12. percben Stanic jobb oldali szabadrúgása után Marótiról pattant a kapu mellé a labda.

A 16. percben tizenegyest lőhet a Rákóczi! Andics vágta fel a tizenhatoson belül Stanicot, Berger játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A reklamáló Horváth G. sárga lapot kapott, Zahorecz pedig nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába. 1-1.

A 19. percben Stanic újabb jobb oldali szabadrúgása után a berobbanó Oláh fejelt 5 méterről fölé. A 25. percben a megint bizonytalankodó Petrók mellett Alves jutott lehetőséghez: a brazil 14 méterről emelt, alig a bal sarok mellé. A 36. percben Alves fordult le Petrókról az ötös sarkán, majd mellé lőtt. A 38. percben Grúz remek keresztlabdája után Junior iramodott meg, és balról, 15 méterről fölé bombázott. Az első félidő utolsó szép megmozdulásaként Sándor remek passza után Nagy D. cselezte ki Juniort, majd 15 méterről mellé lőtt.

A 47. percben Oláh passza után Godslove tekert centikkel a jobb kapufa mellé. Az 57. percben Polonkai tette le a labdát Nikolics elé, aki 18 méterről lőtt. Milinte bravúrral tenyerelte szögletre a labdát.

Az 59. percben Zahorecz birkózta földre Nikolicsot a tizenhatoson belül, így büntetőt kapott a Vidi. Alves állt a labda mögé, és a kapu jobb sarkába lőtt. 1-2.

A vendégek megnyugodtak az újabb vezető gól után, és bátran próbálkoztak. Nagy szöglete után Lipták fejelt 6 méterről fölé, majd Sándor lőtt 16 méterről, kiszorított helyzetben fölé.

A 74. percben Farkas II. lőtt szabadrúgásból fölé 16 méterről. Három perccel később Stanic jobb oldali szöglete után Zahorecz fejelt 6 méterről a bal kapufa mellé.

A 79. percben Nagy D. 12 méteres, lapos lövését védte Milinte. Néhány perccel a lefújás előtt kaposvári támadás végén Lipták kézzel ért a labdába, de néma maradt a bírói síp. A folytatásban minden erejével a támadásra összpontosított a Rákóczi, de nem sikerült egyenlíteni. A 92. percben végleg eldőlt a három pont sorsa. Gyors kontratámadás végén Farkas II. passzolt Alves elé, aki 14 méterről a kapuba lőtt. 1-3.

A fehérváriak fontos három ponttal gazdagodtak, a Rákóczi pedig egymás után második hazai mérkőzését vesztette el - buta gólokkal.

Kaposvári Rákóczi - Videoton 1-3 (1-1)

Kaposvár, 3000 néző. V.: Berger.

Kaposvár: Milinte - Grúz, Petrók, Zahorecz - Balázs, Maróti (Culum, 83.), Pest (Gujics, 69.), Stanic, Junior - Oláh, Godslove. Vezetőedző: Prukner László.

Videoton: Sebők - Andic, Lipták, Horváth G., Elek - Farkas I. B., Sándor, Szakály D. (Polonkai, 46.) - Nagy D. (Milanovic, 90.), Nikolic (Farkas II. B., 61), Alves. Vezetőedző: dr. Mezey György.

Gólszerzők: Zahorecz (17. p., 11-esből), illetve Nikolic (4.), Alves (60., 11-esből, 92.).

Sárga lap: Grúz (9.), Zahorecz (23.), Oláh (60.), illetve Horváth G. (16.), Nagy D. (43.), Polonkai (85.)

Címkék: Labdarúgás, Rákóczi, sport