Kettős jubileumot ünnepelnek ebben a tanévben Kaposváron: 50 éves a Gyakorló iskola és 30 éves az az épület, amelyben jelenleg is tanítják, nevelik a fiatalokat. Az ünnepi eseménysorozat negyedik állomása volt a tornateremben megrendezett atlétikaverseny.  

- Giesz Gyula bácsiról neveztük el az atlétikaversenyt. Ő 1959-től volt tanára az iskolának. Szakvezetőként, edzőként is óriási hírnevet szerzett országos szinten is az iskolának. Neki volt kedvenc sportága az atlétika, ezért gondoltuk, hogy az ő emlékére szervezzük – mondta el Molnár Anna igazgató.

A viadalon hat kaposvári iskola fiataljai vettek részt. A programban a medicinlabda hajítás és lökés mellett magasugrás, helyből távolugrás és futás is helyet kapott. A gyerekeket azok a testnevelő tanárok hozták el, akik egykor maguk is Giesz Gyula tanítványai voltak. Az eredmények összesítése után Kodály, Gárdonyi, Gyakorló sorrend alakult ki a dobogón.
A házigazda iskola tervei között szerepel, hogy ezen túl minden évben megrendezik ezt az emlékversenyt az általános iskolások számára.

Címkék: sport