Az egyesület már öt éve működik, és ez az eredmény is jelzi, hogy jó úton jár az utánpótlás-nevelés.

A somogyiak a székesfehérvári terület csoportjában szerepeltek, és a lányok között az első helyet szerezték meg. Ezzel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a május végi budapesti országos döntőben. Itt a legjobb tizenkét együttes lép majd pályára. Tavaly egy hajszálon múlt a továbbjutás, idén viszont összejött a bravúr, így elmondható, hogy fejlődött a társaság. Sokat mondó, hogy több olyan klub is elvérzett a selejtezőtornákon, amely egyébként élvonalbeli csapatokat működtet. Így például ebben a korosztályban (1998-99-es születésűek) a Pécs és a Szekszárd sem jutott tovább.

Kaposplast Mágusok

A Mágusok viszont ott lehet a legjobbak között, és ez nem varázslat, hanem a tudatos, szorgalmas munka gyümölcse!

A kaposvári egyesület immár ötödik éve működik, és három korcsoportban 40 kislány pattogtatja a labdát. Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin tanítványai hetente négy alkalommal edzenek a katolikus gimnázium tornatermében. A kosárlabda már régóta népszerű a somogyi megyeszékhelyen, és már nem csak a fiúk, hanem a lányok is megismerkedhetnek vele közelebbről.

A klubvezetők fontosnak tartják, hogy már nyolc éves korban elkezdődjön a munka a fiatalokkal. Napjainkban kevés a gyermek a városban és sok a sportág, és nagyon sok időt elvisz az, hogy a kezdőket a legalapvetőbb mozgásformákra megtanítsák. Akik viszont megszeretik ezt a játékot, egy jó közösségben fejlődhetnek, és érhetnek el sikereket is. A kaposvári közgyűlés sport-koncepciójában a női sportok erősítése is helyet kapott, és ezzel teljes mértékben összhangban van a Kaposplast Mágusok KK munkája is. A távolabbi célok között szerepel, hogy a klub olyan feltételeket biztosítson tagjainak, amely garantálja a folyamatos fejlődést.

Az egyesület vezetői ezúton szeretnék megköszönni a támogatók segítségét, akik nagymértékben részesei voltak az elért sikernek. A szülők ugyancsak sokat tesznek azért, hogy a kislányok csak a játékra és a tanulásra összpontosítsanak.

És hogy mi várható az országos döntőben? A lányok szeretnének bejutni a legjobb nyolc közé, ehhez pedig mindenképpen nyerni kell majd legalább egy mérkőzést. A finálé résztvevőinek mindegyike profi klub utánpótlás-együttese lesz, egyedül a kaposváriak azok, akiknek nincs felvevő I. osztályú egyesülete. A klubvezetők szeretnék együtt-tartani a társaságot, és ha a szakmai munka és a megfelelő háttér biztosított lesz, akkor öt-hat év múlva, erre a korosztályra alapozva letehetik egy későbbi NB I-es női csapat alapjait is. Az elnökség tagjai, az edzők és a szülők folyamatosan beszélgetnek a gyerekekről és a jövőről, és mindenki egyetért azzal, hogy egy jó szellemű egyesületben érdemes sportolni.

Az idén elért eredmény pedig mindenképpen nagy lökést ad a további munkához, így biztosak lehetünk abban, hogy a Kaposplast Mágusok a jövőben is hozza majd a sikereket.

Címkék: Kaposplast Mágusok, kosárlabda, sport